Validen Zafer resepsiyonu

Hatay Valiliği, vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata´nınev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

GÜNCEL 2.09.2018 09:39:31 0
Validen Zafer resepsiyonu

Antakya/SES

Hatay Valiliği bahçesinde önceki gün akyam düzenlenen Resepsiyona Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Matkap, MKÜ Rektörvekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Hatay 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Vali Yardımcıları Erol Özkan, Bilal Ölmez, Aydın Tetikoğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, kaymakamlar İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürvekili Sait Doğruer, Sahil güvenlik İskenderun Grup Komutan Yarbay Çağın Taşkın, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Konuklarını kapıda karşıladı
Hatay Valisi Ata ve eşi Nazan Ata, konuklarını kapıda karşıladı. İskenderun Teknik Üniversitesi trio müzik grubunun dinleti şeklinde konser verdiği resepsiyonda konuklarına seslenen vali Ata, Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun´a çıkışıyla başlatmış olduğu Kurtuluş Mücadelesinin 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde düşmanın İzmir´de denize dökülmesi ile son bulduğunu, zaferlerle dolu Türk tarihinin altın yapraklarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümü vesilesiyle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etti.

'Türk tarihinin en önemli dönüm noktası'
Vali Ata, 'Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, tarih boyunca jeopolitik konumu sebebiyle başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu eşsiz topraklara sahip olmak isteyen batılı güçler ülkemizi parçalamak, milletimizi tarih sahnesinden silmek istemiş, bizleri çetin bir kurtuluş savaşına sürüklemiştir. Sadece düşmanla değil yokluklarla da mücadele eden aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı ile kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket ederek 96 yıl önce bugün istiklal mücadelesinden zaferle ayrılmıştır. 30 Ağustos Zaferi ile işgalden tamamen kurtarılan vatan, aynı ruhla kurulan Cumhuriyete kavuşmuş, böylece egemenlik asıl sahibine, millete verilmiştir. Bu zafer var olma ve yok olma arasında kendisine yolunu çizmesi gereken bir milletin topyekün şahlanışının varlık ve birliğini, özgürlük ve bağımsızlığını, vatanını ve devletini her koşulda en önde tutacağının en büyük kanıtıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kazanılan zaferin önemini şu sözlerle açıklamıştır; 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti´nin, genç Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Bizler de bugün büyük önder Atatürk´ün zaferin ardından kurduğu cumhuriyetimizin, bize bu kahramanların emaneti olduğunu biliyor ve birlik ve beraberlik içinde cumhuriyetimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar ildeki hoşgörü ortamının sürdürülmesinde tüm kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, ilimizdeki farklı din ve mezheplere mensup kanaat önderlerimizin çok büyük payı vardır. Atalarımızın bize miras olarak bıraktığı bu güzel hoşgörü ikliminin daha da güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılması ve bütün insanlığa esin kaynağı oluşturması en büyük dileğimizdir” dedi. resepsiyona katılanlar 10.Yıl Marşını da seslendirdi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00