Valilik: Yeterli su stoğu var

Hatay Valiliği içmesuyu sıkıntısına ilişkin oluşan endişeyi giderdi. HBB, suya yoğun talebin sürdüğünü bildirdi

HATAY 4.03.2023 15:52:00 0
Valilik: Yeterli su stoğu var

Devreye alınan şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması ve şişe suyu dağıtımında yaşanan daralmayla oluşan endişe üzerine Hatay Valiliği, yeterli bu stoğunun bulunduğunu, AFAD tarafından içme suyu sevkiyatının devam ettiğini bildirdi.

6 Şubatta yaşanan depremin ardından Hatay genelinde şu şebekelerinde oluşan arıza ve patlakların ekiplerin yoğun çalışmalarıyla giderildiği belirtilen Valilik açıklamasında içme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması istendi, böleye içmesuyu sevkiyatının devam ettiği kaydedildi.

İçmesuyu ihtiyacına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ‘kara propaganda’ olarak nitelendirildiği ve paylaşımlarla ilgili cezai işlem uygulandığı aktarılan Valilik açıklaması şöyle:

“Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.”

HBB’den su açıklaması

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada da Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesinin önerildiği belirtilerek, içme suyu probleminin çözümü için paydaşlarla iletişime geçildiği ve problemin çözümü için girişimlerin devam ettiği kaydedildi.

Şehir şebekesine suyun klorlanarak verildiği, analizlerin ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tüm sular klorlanarak şebekeye verilmekte olup analizleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir olumsuz sonuç çıkması halinde HATSU'ya bildirilmekte ve kaynak kapatılmaktadır. Arabın gölü analiz sonucu olumsuz çıktığı için uyarılmış yapılmış olup şu anda bu kaynak yeni tahlil sonucu çıkıncaya kadar kullanılmamaktadır. Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelerde sokak çeşmeleri ile de vatandaşa kullanma suyu ulaştırılmaktadır. Hatay'ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşehrilerimizden yoğun talep olmaktadır.”

 


Anahtar Kelimeler: Valilik: Yeterli stoğu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19