Valilikten ‘salgın yok’ açıklaması

Hatay Valiliği, kentte ‘büyük bir salgın olduğu yönündeki iddialarını yalanladı

HATAY 18.03.2023 17:42:00 0
Valilikten ‘salgın yok’ açıklaması

Hatay Valiliği, kentte büyük bir salgın olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak Hatay genelinde yaşam alanlarının tamamına su verildiğini, şebekeye verilen sularda şok klorlama işlemlerinin düzenli yapıldığını bildirdi.

Çadır ve konteynır yerleşkelerindeki tuvalet, duş, çamaşır yıkama imkanlarıyla ilgili bilgi verilen. temizlik çalışmalarına verilen desteklerin de paylaşıldığı yazılı açıkalamada,  ‘salgın’ iddialarının tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin çalışmalarına gölge düşürmeyi amaçlayan provokatif bir nitelik taşıdığı belirtildi.

616 tır su dağıtıldı

Hatay Valilik açıklamasında şu bilgi ve görüşlere yer verildi:

“Hatay genelinde yaşam alanlarının tamamına su verilmektedir. Şebekeye verilen sularda şok klorlama işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca enkaz alanlarının yoğun olduğu yerlerde de suya erişimin kolaylıkla sağlanması için 448 adet çeşmenin yapımı tamamlanmış, bugüne kadar 616 Tır (yaklaşık 15 milyon litre) su dağıtımı da yapılmış olup su dağıtımlarına devam edilmektedir. İhtiyaç doğrultusunda gerekli planlamalar da yapılmış, su temini noktasında bir sıkıntı bulunmamaktadır.

1241 çamaşır makinası kuruldu

Hatay genelindeki çadırkent ve konteyner kentlerde 3.159 WC, 1.434 Duş Konteyneri kurulmuş olup bu alanlarda hem WC hem de duş temizliği 163 personelle düzenli olarak yapılmaktadır. Bunun yanı sıra geçici barınma alanlarında vidanjör, arasöz, tanker ve benzeri araçlarla temizlik çalışmalarına destek sağlanmaktadır.

Ayrıca çadırkent ve konteyner alanlarında geçici ikamet eden afetzedelerimizin çamaşırlarının yıkanması için 1241 çamaşır makinesi ve 840 kurutma makinesinin kurulumu gerçekleştirilmiştir. İlave olarak STK’lar ve gönüllüler tarafından kurulan çamaşır ve kurutma makineleri de bulunmaktadır.

Hatay genelinde ayrıca 80 araç ve 237 personel ile ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

İlimizde gıda güvenliği ve hijyenin sağlanması amacıyla icap eden tüm çalışmalar titizlikle yerine getirilmektedir.

Numuneler 3 gün saklanıyor

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, uzman ekiplerce; şahit numuneler düzenli olarak alınmakta ve bu numuneler frigolu araçlarda 3 gün boyunca muhafaza edilmektedir.

Hatay il düzeyinde vaka sayıları geçen yıl sayıları ile benzer düzeydedir. Bir salgın söz konusu değildir.

Yasal işlem başlatılacak

Bazı basın yayın organlarında yer alan; “bölgede büyük bir salgın olduğuna” dair iddialar gerçek dışı ve yalandır. Bu tür yalan haberler, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi ve afetzedelerimizin ihtiyaçlarının ivedi bir şekilde karşılanması için tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin iyi niyetli ve özverili çalışmalarına gölge düşürmeyi amaçlayan provokatif bir nitelik taşımaktadır. İlgililer hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.”
 


Anahtar Kelimeler: Valilikten ‘salgın açıklaması

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19