Valiye ´vakıf ziyareti´

Vakıf Haftası Kutlama Komitesi, Vakıf Haftası kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 10.05.2019 11:13:00 0
Valiye ´vakıf ziyareti´

Antakya/SES

 Konuklarını makamında kabul eden vali Doğan, 'Ecdadımız yüzyıllardır kurduğu vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler vermiştir' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf geleneği olan bir millet olarak tarih boyunca kurulan vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden vali Doğan, şunları söyledi: 'Ecdadımız yüzyıllardır kurduğu vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler vermiştir. Bu vakıflar aracılığıyla ecdadımızın üç kıtada bıraktığı eserleri görmekteyiz. Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş olan vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor. Vakfedenin yaptığı yardımın amacına yönelik olarak kullanılıyor olması ayrı bir sorumluluktur. Vakıflar Müdürlüğümüz de bu şiar üzerine hizmetlerini yürütmektedir. Son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemizde önemli birçok eseri restorasyonla yeniden toplumsal hayata Vakıf Haftası´nın vakıfları yaşatma duygusunun artmasına vesile olmasını temenni ettiğini belirten vali Doğan, vakıf çalışanları ve vatandaşların Vakıflar Haftası´nı da kutladı.
Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu´nun bulunduğu ziyarette konuşan Vakıflar Hatay Bölge Müdürvekili Mehmet Yıldıran da kabulünden dolayı vali Doğan´a teşekkür etti ve Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00