Vatan partisinden baroya destek ziyareti

Vatan Partisi (VP) Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Hatay Barosuna destek ziyaretinde bulundu. VP Hatay İl Başkanı Yıldırım,´a ziyaretinde partinin il sekreteri Sadık Karakaş, Antakya ilçe başkanı Edib Hadimoğulları ve İskende

HATAY 23.02.2018 10:49:47 0
Vatan partisinden baroya destek ziyareti

VP yöneticileriyle sohbet eden Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Türkiye Barolar Birliğinin başındaki ´Türkiye´ kelimesinin kaldırılması tartışmalarına karşı mücadele başlattıklarını ifade etti. Türkiye kelimesi ile TC´nin kaldırılmasının FETÖ projesi olduğunu ve Cumhurbaşkanın bu konuda dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Dönmez, 24 Şubat Cumartesi günü Ankara´da olacaklarını bu tartışmaların ve hükümetin yasa ile kaldırılma girişimlerinin gündemden düşünceye kadar mücadele edeceklerini belirtti. Yıldırım da, baroların mücadelenin haklı olduğunu ve partisinin bu mücadeleye destek verdiğini söyledi.

Dönmez: Cumartesi Ankara´da olacağız
Bazı meslek örgütlerinde, Türkiye ve Türk ibarelerinin kaldırılması ile ilgili bir tartışma başlatıldını anlatan Dönmez, 'Türkiye´de her şey bir siyaset malzemesi haline gelebilir. Ancak, Türk ve Türkiye kelimesinin siyasetin uzağında tutulması gerçeğidir. Türkiye Barolar Birliği veya meslek örgütlerinin Türk ve Türkiye kelimesinin bir kararname ya da meclis kararı ile kaldırılacağını biliyoruz. Ancak siyasi hesapları, ülkede bütünlük açısından, sonuçlarını düşünüp, ortaya koyması lazımdır. Meslek örgütlerinin önünden Türk ve Türkiye kelimesini kaldırırsanız, Türkiye´nin bütünlüğüne bir darbe vurmuş olursunuz. Bu ilk kez 2009´da gündeme geldi. Bu projeyi hazırlayan FETÖ´cü imzacılar, 2009 yılında projeyi sundu. Darbe süreci ile projeyi hazırlayanların tutuklandığını gördük. Bunu görmezden gelip, tekrar ısıtılıp gündeme getirilmesi gibi garip bir durumla karşı, karşıya kaldık. Hesap ne olursa, olsun Türkiye´nin bütünlüğü açısından sarsıcı olduğunu söylemek isteriz. Siyasi hesap peşinde olursanız, vatandaşlar da bunun karşılığı yoktur. Türkiye´de 79 baronun tamamı, Türkiye Barolar Birliğinin Türkiye olgusunun kaldırılmasına karşı. Bunun hiç kimseye faydası yok, hiç kimseye ekmek çıkmaz, siyasi getirisi de olmaz. Türkiye Barolar Birliğine vatandaş hakkını çoktan vermiştir. Türkiye Barolar Birliği ile uğraşanlar, doğrudan vatandaşın hakkı ile uğraştığını, vatandaşlarımız bilmektedir. Savunma örgütü doğrudan vatandaşın hakkının temsilcisidir. Güçlü olan idareye karşı, zayıf olan vatandaşı savunan avukatlar ve barolar birliğidir. Barolar birliğini parçalamak, küçültmek siyaseten başka sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Kimin aklının ürünü olarak ortaya çıktı ise bunu ileriye götürmek mümkün görünmüyor. Bizler bu meseleye 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksinde yapılacak olağanüstü toplantıya Hatay Barosu olarak katılacağız. Bu mücadele son olmayacak, gündemden çekildiği belirtilmezse en yüksek ağızdan bu projeden çekildiğini ifade etmezlerse Türkiye Barolar Birliği ve Hatay Barosu bu eylemliliği sürdürecek' değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım: Destek ziyaretinde bulunduk
VP Hatay İl Başkanı Yıldırım da, Türkiye ve Türk kelimesinin meslek örgütlerinin önünden kaldırılması ile yapılan açıklamanın, Türkiye´nin girdiği vatan savaşı sürecinde, birliğine ve bütünlüğüne karşı olan bir açıklama olduğunu ifade etti. Yıldırım, 'Hatay Barosunu mücadelelerinde desteklemek için ziyaret ettik. Hiç kimse Türk ve Türkiye kelimesini meslek örgütlerinin önünden çıkaramaz. Türk Tabipler Birliğinin yaptığı açıklamaya kızarak, bütün meslek kuruluşlarını cezalandırmak, devlet aklı bağdaşan bir fiil değil. Biz iktidarı uyarıyoruz. Kimse Türkiye´yi egoları ile yönetemez. Türkiye´nin mecburiyetleri vardır. Bu mecburiyetlere karşı gelenler, eninde sonunda yenilmeye mahkumdur. Bu projenin aynı zamanda bir FETÖ projesi olduğu da açıktır. Bir yandan 15 Temmuz´dan sonra devlet kurumları ile FETÖ´ye karşı mücadele ederken, diğer taraftan FETÖ Projesini önümüze konması akılla bağdaşan bir durum değildir. Meslek odalarının önündeki Türk ve Türkiye kelimesinin kaldırılmasına karşı yürüttükleri durumdan vazgeçsinler' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22