Vatan Partisinden Irak´a ´referandum tepkisi´

25 Eylül 2017 tarihinde Irak´ın Kuzeyinde, yapılacak ´bağımsızlık referandumu´na karşı çıkan ve Adana´daki İncirlik Üssünün kapatılmasını isteyen Vatan Partisi, İncirlik üssü önünde yaptığı basın açıklamasıyla bunu protes

EĞITIM 19.09.2017 10:11:00 0
Vatan Partisinden Irak´a ´referandum tepkisi´

 

İncirlik üssünün kapatılması için yapılan basın açıklamasına Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye il başkanları ve yöneticileri katıldı. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Kırıkhan İçe Başkanı Gönül Gökkan, Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali, Defne İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz da açıklamada bulundu. Vatan Partisi yöneticileri, açıklamalarında, 'ABD ve İsrail, hem Barzani hem de PKK/PYD eliyle Türkiye´nin bütün güney sınırını kapsayan, üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir proje devleti yaratmak istiyor. Barzani´in Kukla devleti ile PKK/PYD eliyle Suriye´nin kuzeyinde oluşturulan sözde kantonlar, aynı planın parçalardır. Nitekim Barzani referandumdan birkaç gün sonra bu kez de PYD´nin sözde kantonları içinde referandum yapılacağını açıklamıştır. Bir yanda Kerkük ve Musul´un doğal kaynakları ABD ve İsrail eliyle gasp edilirken, bir yandan da Türkiye, Irak, İran ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir terör koridoru oluşturulacaktır. Nihayetinde Türkiye´nin, Suriye´nin, İran´ın ve Irak´ın bölünmesi hedeflenmektedir. Barzanicilerin, reklam kampanyalarında gösterdikleri haritada oy istedikleri sözde Kürdistan, Kars´tan, Sıvas´a, Adana´dan, Hatay hattına kadar ülkemizin topraklarını kapsıyor. ABD de bu sözde bağımsızlık referandumunu her yerindedir. Bugünlerin hazırlanmasında ABD ve İsrail´in rolü belgeleriyle kayıtlıdır. Pentagon´dan yapılan yarım ağızla ´referandum ertelenmeli´ açıklamaların hiçbir değeri ve gerçeği yansıtan tarafı yoktur' ifadesine yer verildi.
Vatan partisi yöneticileri, Ankara´daki Erbil Temsilciliğinin kapatılmasını, referandumdan vazgeçilmediği takdirde Habur Sınır Kapısının 3 gün içinde kapatılacağının ilan edilmesini, Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının durdurulacağının açıklanmasını ve İncirlik Üssünün kapatılmasını da istedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04