Vatandaş için önemli olan hizmettir

Hatay Valisi Erdal Ata “Muhtarlar ve Halka Buluşma” toplantıları kapsamında Payaslı vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

9.11.2017 10:13:02 0
Vatandaş için önemli olan hizmettir

Burak Milli/İskenderun

Payas Selim Şahin İlkokulu´nda düzenlenen toplantıya Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Payas Kaymakamı Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve iş adamları ile vatandaşlar da katıldı.
Payas Kaymakamı Kara´nın ilçe ile ilgili yaptığı sunumla başlayan toplantıda konuşan Vali Ata, muhtar ve vatandaşlarımızla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Muhtarlar ve Halka Buluşma toplantılarından 14.´sünü Payas´ta düzenlediklerini ifade eden vali Ata, 'Amacımız; Bakanlığımızın gönderdiği genelge çerçevesinde hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımızla yakinen görüşmek, onların sorunlarını ve dileklerini yerinde dinleyerek yanımızdaki kurum müdürü arkadaşlarımızla beraber anında cevaplandırmaktır' dedi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Ata, şunları söyledi: 'Payas 2013 yılında çıkarılan yasayla ilçe olan beldelerimizden biri. Yeni ilçe olmasından kaynaklı birtakım eksiklikleri olabilir ama genel itibariyle bunlar çözülemeyecek şeyler değil. İnanıyorum ki hem belediyelerimizin hem de bizlerin yapacağı çalışmalarla bu sorunları mümkün olduğu kadar en kısa süre içerisinde çözebiliriz. Payas, aynı zamanda demir-çelik sektöründe önemli yatırımların olduğu, özel sektöre ait kuruluşlarla ilimizdeki önemli üretim merkezlerinden biridir. Burada sanayici arkadaşlarımızı da görüyorum. Onların da sorun ve talepleri varsa dinlemek isteriz.'
Muhtarlar ve vatandaşların anlattığı sıkıntı, ihtiyaç ve taleplerini de dinleyen Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi. Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Ata, 'Diğer toplantılarda genel itibariyle belediyeden sonra en fazla şikâyetin geldiği kurum elektrik dağıtım şirketiydi. Burada elektrik konusunda sadece bir-iki tane konu gündeme geldi. Demek ki Payas ilçemizde verilen hizmetler diğer ilçelerimize kıyasla daha iyi durumda. Kablolar yer altına alındığı takdirde en azından olumsuz hava şartlarından daha az etkilenilecek, vatandaşlarımız daha sağlıklı elektriğe kavuşmuş olacak' diye konuştu. Gündeme getirilen konuların not alındığını belirten Ata, 'Valilik olarak bu hususları ilgili birimlere yazacağız ve sonuçlarını da takip edeceğiz. Burada ağırlıklı olarak HATSU ile ilgili, yollar ile ilgili hem Hatay Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesini ilgilendiren konular gündeme geldi. Bu konuda ilgili birimlerin biraz daha gayret göstermesini rica ediyorum. Tabi ki belediyelerin imkânlarının kısıtlı olduğunu biliyoruz. Büyükşehir´in yeni kurulması ve yeni teşkilatlanmasından dolayı eksikliklerin olması gayet doğal. Ama vatandaşlarımız buna bakmaz. Vatandaşlarımız için önemli olan hizmettir. Vatandaşımız; yolunun, suyunun, kanalizasyonun, elektriğinin ve diğer kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde kendisine sunulup sunulmamasına bakar. O nedenle sizden ricamız biraz daha fedakârlık yaparak daha fazla çalışarak belediyenin imkânlarını zorlayarak özellikle içme suyu, kanalizasyon ve yol konusunda şikâyetleri mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmanızdır' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57