Vekalet yoluyla kurban ücretine ´önerge

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 1.125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlemesini, soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 15.07.2021 12:14:06 0
Vekalet yoluyla kurban ücretine ´önerge

İskenderun/SES

 Tokdemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay´a, 'Diyanet İşleri Başkanlığı´nın vekaleten kurban kesim bedellerini hangi ölçütlere göre belirlemektedir?' diye sordu.
Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde, 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılında vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 1.125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini açıklamıştır. Diyanet İşleri Başkanı´nın açıklamış olduğu bu rakamlar, piyasa fiyatlarının çok altında ve gerçek fiyatlarla ilgisi olmadığı için çiftçilerimiz ve besicilerimiz tarafından tepki ile karşılanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban ücretleri ile alakalı olarak belirlediği bu fiyatlar konusunda bazı hususları açıklığa kavuşturmalıdır' ifadesine yer verdi.
Hatay Milletvekili Tokdemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay´ın yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Diyanet İşleri Başkanlığı´nın vekaleten kurban kesim bedellerini hangi ölçütlere göre belirlemektedir? Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban kesim bedellerini belirlerken çiftçi ve besicilerden herhangi bir görüş ve öner almakta mıdır? Piyasa bozucu bu fiyat belirlemenin çiftçilere ve besicilere yönelik olumsuz etkilerinin giderilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı´nın görüşü nedir?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00