Vekiller yemin etti

24 Haziran seçimlerine partilerin adayları olarak katılan ve seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçilen AKP´li Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sebahat Özgürsoy Çelik; CHP´li Mehmet Güz

SİYASET 10.07.2018 10:29:38 0
Vekiller yemin etti

Akın Bodur

Mengüllüoğlu´nu yuhalayan izleyici, salondan çıkarıldı

TBMM´de düzenlenen yemin töreni sonrası değerlendirmede bulunan CHP´li Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Yüce Meclis´te yemin törenini gerçekleştirdik. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün meclisinde halkımızın refahı ve huzuru için gece gündüz çalışacağız. Özgürlüğü ve adaleti sağlayana kadar durmayacağız.Mecliste Hatay´ın sesi olacağız' görüşünü kaydetti.
Milletvekili rozeti almayan ve daha sonra alabileceğini belirten Hatay milletvekili HDP´li Barış Atay Mengüllüoğlu, partisinin milletvekili Erkan Baş ile birlikte, yemin törenine yakalarına, TKP kurucusu Mustafa Suphi ve TİP Genel Başkanı Behice Boran´ın rozetlerini takarak gitti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu´nun TBMM´deki yemin töreninde milletvekilliği yeminini ederken bir izleyici tarafından yuhalanması üzerine, mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı. TBMM Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz, 'Güvenlik görevlisi arkadaşlarım, lütfen gereğini yapın' diye talimat veridi; CHP ve HDP´li milletvekilleri de yemin eden milletvekilini yuhalayan kişinin salondan çıkarılmasını istedi. Meclis Genel Kurulu´na, seyircilerin dışarıya çıkarılması için ara verildi. Kısa süreli gerginliğin ardından Mengüllüoğlu, ant içmesini tamamladı.

MHP´li Kaşıkçı, danışmanını belirledi
Hatay Milletvekilleri, mazbatalarını alıp, TBMM´ye kayıt yaptırması sonrasında parlamentodaki odalarına yerleşti ve yemin töreni sonrası milletvekilliğine başladı. Hatay milletvekilleri, TBMM´deki danışmanlıklarını da belirlemeye başladı. MHP Kırıkhan İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, MHP milletvekili Lütfü Kaşıkçı´nın danışmanını seçtiğini ifade etti. MHP Kırıkhan İlçe Başkanı Yavuzyılmaz, sosyal medya paylaşımında 'Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanımız Kaan Tarhan reis MHP Hatay Milletvekilimiz Lütfi Kaşıkçı´nın TBMM´de Danışmanı olarak göreve başlamıştır. Kaan reisime yeni görevinde başarılar diliyoruz' ifadesine yer verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88