Veliden ‘iç çamaşırı denetimi´ öfkesi

Okul tuvaletini kirleten öğrencinin bulunması için aynı sınıftaki erkek öğrencilerin sınıftan çıkarılarak temizlik görevlisi tarafından iç çamaşırı denetiminin yapıldığı iddiası velileri telaşlandırdı.

31.10.2017 12:14:11 0
Veliden ‘iç çamaşırı denetimi´ öfkesi

 Arsuz Karaağaç Anaokulu´ndaki uygulama tepkiyle karşılanıp yazılı olarak şikayet edilirken, dün bir grup veli çocuklarını okula göndermeyerek okulda toplandı. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, dilekçe ile yapılan başvuru üzerine konunun incelendiğini, müfettiş incelemesinin ardından işlem yürütüleceğini söyledi.

12 Ekim´de meydana geldiği belirtilen olayla ilgili dün de bir grup veli çocuklarını okula göndermeyip okul yönetimiyle görüşmek üzere okul bahçesinde biraraya geldi. İlçe Mlli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, okul yönetimiyle yaptığı görüşmenin ardından çıkışta, okul bahçesinde bekleyen velilere de bilgi verdi. Ramazan Dönmez, konunun inceleme aşamasında olduğunu belirtti.

Konu müfettiş incelemesinde
İlçe Milli Eğitim Müdürü Dönmez, velilerin sorularını yanıtlayarak olayla ilgili verilen dilekçeler doğrultusunda inceleme başlatıldığını, müfettiş incelemesinin tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Ramazan Dönmez, “Çocuklarımızın psikolojilerini bozacak en küçük bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda biz üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklarımızı öğretmenlerine teslim edeceğiz, öğretime devam edeceğiz. Eğitim-öğretim haklarının kesintiye uğramasına izin vermeyelim lütfen. Herkes üzerine düşeni yapsın diyorum” şeklinde konuştu.
Veliler tarafından yapılan yazılı başvuru üzerine konunun incelemeye alındığını ve müfettiş incelemesinin ardından işlem yapılacağını da kaydeden Dönmez, velilerden çocuklarının eğitim-öğretimin sürdürülmesi için katkı vermelerini istedi.

“Çocuklarımız teşhir edildi”
Veliler ‘iç çamaşırı´ kuralı gözetilmeden çocuklarının kaygı ve korkuya yol açan bir uygulamayla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Denetimin şeklini ve yönteminin normal görülemeyeceğini kaydeden veliler, okul saatleri içinde tuvaleti belirli kurallar çerçevesinde kullanamayan ve tuvaleti temiz bırakmayan bir erkek öğrencinin ‘suçlu arar gibi arandığını ve teşhir edildiğini´ belirtti. Tahmin yürütülerek tespit edilen sınıfın erkek öğrencilerinin neden belirtilmeden okul yöneticisi tarafından öğretmenden izin alınarak sınıftan çıkartılıp iç çamaşırlarına ve popolarına temizlik görevlileri tarafından bakıldığını aktaran veliler, çocuklarına sorgulanma süreci yaşatıldığını savundu. Veliler adına yaptığı değerlendirmede Nurcan Dural, “Okul müdürü tarafından nedenini anlayamadığı bir şekilde sınıfından alınıp, sorgulanma süreci içine konulması her yaş grubundaki çocuk için başlı başına bir ruhsal travma ve bir çeşit fiziksel ve duygusal istismardır” diye konuştu.

Polis önlem aldı
Öğrenci velilerinin okulda toplanacağı bilgisi üzerine emniyet önlemleri alındığı gözlendi. Arsuz Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı bir ekip okul bahçesinde velilerin okuldan ayrılmasına kadar görev yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04