´Vergi yükünü 11 il çekiyor´

29. Vergi Haftası Kutlanıyor. Hafta, 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanıyor.

HATAY 27.02.2018 17:26:35 0
´Vergi yükünü 11 il çekiyor´

 

Hatay, devlet bütçesine yaptığı katkıyla Türkiye´de 7. sırada yer alıyor. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol, verginin toplumun tüm kesimine benimsetilmesi, vergi ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacıyla her sene vergi haftası düzenlendiğini ifade etti.
Ziyarette değerlendirme yapan vali Ata, vergi bilinci ile ilgili olarak toplum katmanlarında farkındalık oluşturması için etkinlikler yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Vergi Haftası etkinliklerinin amacnın toplumda vergi ödeme bilinci oluşturmak olduğunu belirten Ata, 'Vatandaşlar olarak eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete her türlü altyapı hizmetlerini ve diğer kamusal hizmetleri haklı olarak devletten bekliyoruz. Devletin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için vatandaşların vergisini aksatmadan, her kuruşunu ödemesi gerekir. Biz vergilerimizi eksiksiz ödeyelim ki bunun karşılığında devletten daha iyi kamu hizmeti beklemeye hakkımız olsun' dedi. Ata, şunları söyledi: 'Vergimizi ödersek, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alırsak, inanıyorum ki devletin vatandaşa sunacağı kamu hizmetlerinin hem kalitesi yükselecek, hem de belki bu sayede genel olarak vergi oranlarında bir düşme de sağlanabilecektir. Türkiye´de 81 ile baktığımız zaman vergi bakımından aşağı yukarı 10-11 ilin devletin tüm vergi yükünü çektiğini görüyoruz. Geri kalan iller verdiği vergiden daha fazla kamu harcaması yapılan iller. Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. Yıllar itibariyle ortalamaya baktığımızda il, Türkiye ekonomisinde ilk 10´un içinde yer alıyor. Hataylı vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. Temennim, onlar daha çok yatırım yapsınlar, daha çok istihdam alanları yaratsınlar, daha çok kazanıp, daha çok vergi versinler.'
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol, hafta kapsamında kamuoyu ve öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini, vergisini düzenli ve tam ödeyen mükelleflerii iş yerlerinde ziyaret edeceklerini ifade etti. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Erol, 'Uygulamaya yönelik varsa görüş ve önerileri dinleyip Bakanlığımıza iletileceğiz' dedi.


Anahtar Kelimeler: Vergi yükünü çekiyor

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00