'Veriler neden açıklanmıyor?'

İŞKUR´un, 6 aydır yayımladığı aylık istatistik bültenlerinde pasif istihdam politikalarına ilişkin istatistiklere yer vermediğini ifade eden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, verilerin neden yayınlanmadığını önergeyle sordu.

SİYASET 3.09.2019 13:38:22 0

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, 'İstatistiklerde konkordato ilan eden firmalarda çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmesi için kurulmuş olan Ücret Garanti Fonu verileri de yer alıyordu. İŞKUR aylık istatistik bültenlerinde Ücret Garanti Fonu´ndan kaç kişiye ne kadar ödeme yapıldığı açıklanıyordu' ifadesine yer verdi. Ekonomik krizle birlikte konkordato ilan eden firma sayısındaki artış olduğunu belirten Hatay Milletvekili Güzelmansur, 'İŞKUR´un Şubat 2019´dan bu yana bu verileri yayınlamayı durdurması konkordato ilanlarında yaşanan artışa, Ücret Garanti Fonu´nun amacı dışında kullanımına ve ekonomik krizin derinliğine yönelik bir karartmadır' değerlendirmesinde bulundu.
Milletvzekili Güzelmansur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk´un yanıtlaması istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Ağustos 2018´den bu yana, aylar itibarıyla çalıştığı işyeri konkordato ilan ettiği için Ücret Garanti Fonu´na müracaat eden kişi sayısı kaçtır? Bu müracaatlardan kaçı Ücret Garanti Fonu kriterlerine uymadığı için reddedilmiştir? Aynı dönemler için, Ücret Garanti Fonundan ödeme yapılan işçi sayısı ve toplam ödeme miktarı nedir? Kurulduğu günden bugüne kadar, yıllar itibarıyla, Ücret Garanti Fonunda biriken toplam meblağ ne kadardır? Fondan amacı dışında nerelere ne kadar ödeme yapılmıştır?'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62