VP: Çözüm istiyoruz

Vatan Partisi (VP) Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Cilvegözü sınır kapısında düzenlediği basın toplantısında “Yaşanan olaylar bizim yüreğimizi yaktı.

GÜNCEL 2.03.2020 11:36:08 0
VP: Çözüm istiyoruz

İskenderun/SES

Cumhurbaşkanına ve hükümetimize çağrımız, Astane sürecinin işletilmesi ve Rusya, İran ve Suriye ile görüşerek, çözülmesini önerdik ve öneriyoruz” dedi.
VP Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl Saymanı Ali Başkut, Samandağ İlçe Başkanı Av.Edib Hadimoğulları ile birlikte Cuma günü Suriye´nin İdlip kırsalında Türk askerlerinin uğradığı hava saldırısı sonrasında sınırda incelemlerde bulundu, hastanelerde yararlıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
VP Heyeti, incelemelerinin ardından konuşan İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, “Şu anda Cilvegözü sınır kapısındayız. İdlib´teki üzücü olayların arkasından hızlı hastaneleri ziyaret ettik. Hatay devlet hastanesinden şehitlerimizin bir kısmı nakledilmiş durumda, yaralılarımız tedavilerine devam ediyorlar. Daha sonra Cilvegözü sınır kapısına geldik. Şu an sınır kapısında sakin bir durum olduğunu gördük. Şu an bir askeri hareketlilik gözlenmiyor, yaşanan olaylar bizim yüreğimizi yaktı. Hatay valimizin açıklamasına göre 33 şehidimizin olduğunu öğrendik, öncelikle şehitlerimiz için Türk Milletine ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İdlib sorunu uzun zamandan beri konuşulmaktaydı, biz Vatan Partisi olarak İdlib meselesini Amerika ve İsrail Astanane sürecinden kopararak çözümsüzlüğe ittiklerini söyledik. Bu gelişmelerin Türk devletine tuzak olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanına ve hükümetimize çağrımız, Astane sürecinin işletilmesi ve Rusya, İran ve Suriye ile görüşerek, çözülmesini önerdik ve öneriyoruz. Cumhurbaşkanı ve hükümetizinde devlet aklı ile hareket edeceğine inancımız tamdır. Son aldığımız habere göre Cumhurbaşkanımız, Rusya devlet başkanı ile telefonla görüştüğünü öğrendik, bu girişimleri doğru ve yerinde buluyoruz. Bizim talebimiz hızla bu meselenin çözülmesi noktasında hareket edilmesidir” diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00