VP, projelerini toptancı halinde anlattı

Vatan Partisi (VP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, seçim çalışmalarını İskenderun Toptancı Halindeki esnaf ziyaretiyle sürdürdü.

SİYASET 27.03.2019 10:35:29 0
VP, projelerini toptancı halinde anlattı

Akın Bodur/İskenderun

 Yıldırım, Antakya Belediye Başkan adayı Mehmet Çokluk, Defne Belediye Başkan adayı Leyla Erk, Antakya ve Defne´de de toptancı halinde projelerini anlattı.
VP HBB adayı Yıldırım, 'İskenderun toptancı halindeki esnafta belediye hizmetlerinden mahrum bırakılmıştır. Belediyenin imkanları doğru yerlerde kullanılmadığından hizmet ve yatırım yerine ulaşmamıştır. Bundan sonra da sistem partilerinin bu hizmetleri esnafımıza getirmeyeceğini açık, açık esnafımıza söyledik. Yerel seçimlerdeki projelerimizle, esnafımızın sorunlarını çözebiliriz” dedi. VP İskenderun Belediye Başkan adayı Baysoy da şunları söyledi: 'Amik ovası sular altında ve verimli ovaya patates, soğan, havuç ekiyorduk. Artık ekemez olduk, Özbekistan´dan, İran´dan ithal ediyor, başka ülkelerden getiriyoruz. Kendi, kendine yeten bir tarım ülkemizden her şeyi ithal eden bir ülke durumuna geldik, bu hazin bir durumdur.'
Antakya Toptancı Halinin iki ilçeye hizmet verdiğini ama yeterli olmadığını ifade eden VP HBB adayı Yıldırım, 'Toptancı hali 700 bini aşan iki ilçenin meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaktadır. Bu iki ilçenin dışında da hizmeti var. Antakya toptancı halinin böyle bakımsız, bırakılmasını anlamak mümkün değil. Bizim belediyemizde bu toptancı hali esnafımız daha temiz bir dükkanlara, halkın da daha ucuz meyve ve sebze alabilmesi için hizmet vereceğiz. Esnafın belediyeden hizmet almadığı bir belediye olur mu? Biz bunu kabul etmiyoruz' dedi. Antakya Belediye Başkan adayı Çokluk da “Sebze ve meyve halinin içler acısı durumda olduğunu gördük. Bu yılların bir sorunu ve hizmet getirilmemiştir. Üretim ekonomisi olmadan hal esnafımızın durumunun iyileştirilmesinin mümkün olmadığını bir kere daha görmüş oluyoruz' diye konuştu.
Defne Belediye Başkan adayı Erk ise, “Belediye imkanlarının ranta yönelik olmasa, halka hizmet olsa diğer alanlarda olduğu gibi toptancı hali esnafımızın halide böyle olmaz. Bizim belediye yönetimine geldiğimizde bütün hizmetleri halkımız için kullanacağız' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00