VP, kampanyasını sürdürüyor

Vatan Partisi (VP), Hatay'da "NATO'dan çıkalım" adlı imza kampanyasını sürdürüyor, halka dağıttığı bildiri ile kampanyasına destek istiyor.

SİYASET 2.02.2023 07:41:00 0
VP, kampanyasını sürdürüyor

İskenderun/SES
 İskenderun'un kanatlı Caddesinini Havuzlu Çarşıda bölümünde kampanyayı sürdüren VP yöneticileri, Adana'daki İncirlik Üssü'nün Amerikan askerine kapatılmasını istedi. VP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, ülkenin Suriye krizi nedeniyle 300 milyar dolar ekonomik kayba uğradığını, Hatay'dan Ortadoğu'ya açılan Yayladağı ve Cilvegözü Gümrük Kapılarının açılmasını istedi. 

Amerika'nın Irak işgali için İskenderun Limanından sevk edilmesine karşı protesto eylem yaptıklarını anımsatan Bedir, bölgede her türlü NATO ve Amerikan baskılarına karşı direndiklerini söyledi. Vehbi Kunt adlı VP üyesinin "NATO'ya hayır " adlı şiiri okuduğu açıklamada konuşan Bedir, "Biz, Kur'an yaktıran NATO'dan çıkalım diyoruz, çünkü NATO Amerika'nın emrinde bir suç örgütüdür. Dünyanın her yerinde savaşlar başlattı, insanlığı kırıma uğrattı ve yine her yerde yenilgi ile kovuldu. NATO'nun stratejisi Asya'nın zenginliklerine konma ve haçlı savaşlarıdır. 

Amerika, Güney Kıbrıs'ta Amerika, İsrail ve diğer emperyalist devletlerle tatbikat yaparak, yurdumuza namlularını çevirmiş ve işgal etmenin peşindedir. Unutmasınlar ki, Türk milletinin her neferi askerdir ve bu emperyalist saldırılara karşı direneceğiz. Hatay, Ortadoğu coğrafyasının önemeli bir yerindedir. NATO'dan çıkalım, Ortadoğu ülkelerine açılan Hatay'ın Yayladağ, Cilvegözü kapıları açılsın, komşu ülkelerle yeniden ticaret yapalım, diyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de "milli cephe" ve "gayri milli cephe" olarak iki ayrı cephenin bulunduğunu savunan Bedir, halkımızı milli cephenin önderi olarak gösterdiği partisine katılmaya çağırdı.

Öte yandan Rusya-Ukranya savaşını NATO ve ABD çıkardığını öne süren Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı da NATO'nun içinde kalmanın bölünmek olduğunu ve NATO'da kalmanın Atatürk devrimlerine ihanet içinde olunacağını savundu.


Anahtar Kelimeler: kampanyasını sürdürüyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19