VP´li kadınlardan kadın üniversitesine karşı kampanya

Japonya´da kadınların yükseköğrenimi için kurulduğunu hatırlatan Vatan Partisi (VP) Öncü Kadın Kolları Hatay İl yönetiminin, hükümetin dillendirdiği ´kadın üniversitesi´ne karşı başlattığı imza kampanyası sürüyor.

EĞITIM 7.08.2019 13:01:55 0
VP´li kadınlardan kadın üniversitesine karşı kampanya

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kanalı Caddesi üzerindeki Havuzlu Çarşı´da dün imza kampanyasını sürdüren imza kampanyayı dün Antakya´da devam ederken, ardından da Kırıkhan ve Samandağ´da süreceği açıkladı. Kampanya kapsamında toplanan imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne iletileceğini belirten Vatan Partisi Öncü Kadın kolları Hatay İl başkanı Serap Zehal, cinsiyete dayalı kadın üniversiteleri istemediklerini, bunun anayasanın eşitlik ilkesi ve Milli Eğitim Temel Kanunu´na da aykırı olduğunu belirtti. Hataylıların ilçelerde sürdürelin imza kampanyasına ilgi gösterdiğini belirten Zehal, imza kampanyasını Hatay´ın 15 ilçesinde sürdüreceklerini, konuyu Danıştay´a taşıyacaklarını ve gerekirse Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını ifade etti.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ile İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve il-ilçe yöneticilerin de katılarak destek verdiği imza kampanyasına ilişkin değerlendirmede bulunan Serap Zehal, iktidarın, Japonya örneğinden yola çıkarak önerdiği Kadın Üniversitesi modelinin, kadın kafesi olduğunu belirtti. Her ülkenin kendi tarihsel sürecinin, kendi toplumsal yapısına göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Zehal, “Cumhuriyet devrimi ile aydınlanmış Türkiye´nin ve özgürleşmiş Türk kadınının kadın üniversitelerine ihtiyacı yoktur. Kadın Üniversitesi, anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Böyle bir girişimde bulunulursa Danıştay´a dava açacağız ve kadın üniversitelerini açtırmayacağız. Vatan Partisi´nin Öncü Kadın Kolları olarak, ´üniversiteli kadını kafese koyamazsınız´ kampanyası başlattık. Hatay´ın bütün ilçelerinde mücadele başlatıyoruz ve bütün kadınları mücadeleye çağırıyoruz. Başta kadın örgütleri olmak üzere bilim dünyası örgütlerini, iş dünyası örgütlerini, gençlik örgütlerini, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz' değerlendirmesini yaptı. Zehal, Japonya´da kadın üniversiteleri, 1900´lü yıllarda karma üniversite teklifinin kabul görmemesi üzerine ve kadınların da yükseköğrenim alabilmesi için kurulduğunu, daha sonra ise karma yükseköğretim kurumları açılmıştır. Japonya´daki kadın üniversiteleri incelendiğinde, bunların daha çok geleneksel olarak kadınlara atfedilen konularda eğitim verdiği görülmektedir. 21. yüzyıldayız ve akademik olarak erkeklerin başarılı olup da kadınların başarısız olduğu bir dal bulunmamaktadır. Bu üniversitelerin amacının kadını belirlenmiş meslek alanlarına hapsetmek olduğu açıktır. 1900´lü yılların başında değiliz ve Japonya´da yaşamıyoruz. 2019 Türkiye´sine bakmaya davet ediyoruz. Hükümet ve YÖK böyle bir girişimde bulunursa konuyu yargıya taşıyıp, Danıştay´a iptal davası açacağımızı ilan ediyoruz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00