VP´li kadınların kongresi

Vatan Partisi (VP) Hatay Öncü Kadınlar, il kongresini partinin Antakya´daki VP Hatay il binasında gerçekleştirdi.

SİYASET 20.12.2019 09:50:52 0
VP´li kadınların kongresi

İskenderun/SES

 VP Öncü Kadın Kurultayına Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ile Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve yönetimi de katıldı. Kurultayda konuşan Öncü Kadın Genel Başkanı Ayvalı, 'Şimdi fırsat dönemindeyiz. Bunun için görev başına diyoruz' dedi ve katılanların mücadele alanlarına inmelerini istedi.
Öncü kadınlar ve partileri VP´nin Ergenekon, Balyoz gibi FETÖ operasyonlarını de geri püskürttüklerini ifade eden Ayvalı, 'Orduyu, yurtseverleri ve partimizi özgürleştirdik. Amerika´nın büyük tertibini çökerten bir partiyiz. Bu anlamda Amerika´ya karşı direnişin, mücadelenin önderleriyiz. AKP artık Amerikan emperyalizmine, PKK terör örgütüne ve FETÖ´ye karşı bizim cephededir. Dünya çapında milli devletlerle, emperyalizm arasında çatışmalar sürmektedir. Milli devletler Türkiye, İran, Irak ve Suriye Amerikan emperyalizmine karşı direniyor ve Amerika yenilmiştir. Amerika´nın Avrupa ile sorunları derinleşmiştir. Avrupa, Avrasya ile ilişkisini güçlendirmektedir. Devrimci atılımlarla Amerikan emperyalizmine karşı vatan savunması temelinde mücadeleye devam edeceğiz' diye konuştu.
Yapılan genel kurulda Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığına Serap Zehal getirilirken, yönetim kurulu üyeleri de Leyla Erk, Atiye Döner, Raziye Bedir ve Fatma Keltoş´dan oluştu.
Ayvalı ve Öncü Kadın Hatay il yönetimi, kadınlarla Antakya Öğretmen Evinde düzenlenen kahvaltıda da buluştu.
Burada konuşan Ayvalı “Yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye devrimci bir sürecin içine girmiştir, tarih yazmaktadır. Tarihi bizler yazıyoruz. Silivri zindanlarını yıkan sizler yazıyorsunuz. Türkiye´nin öncü partisinin özgürlüğüne kavuşması için elinde Türk bayrağı ile Amerikan emperyalizmine karşı meydan okuyan Vatan Partili kadınlar tarih yazıyor. Biz bu topraklarda başı dik ve özgür olduğumuz zaman varız' değerlendirmesini yaptı. Ayvalı, şöyle konuştu: 'Kadın sorununun tarih en köklü, en taşlaşmış sorunları arasında olduğunu ifade eden Ayvalı, 'Buraya da özel çözümler üretmek, kadını ezilmişlikten kurtarmak zorundayız. Kadın sorunun bir kısmı genel işsizlik, ekonomik, bir kısmı da kadın olmaktan kaynaklı sorunlardır. Şiddet, taciz, tecavüzler gibi sorunlarla kadınlar karşı, karşıyadır. Önümüzde her alanda kadını güçlendirme sorunu vardır. Bunu nasıl yapacağız? Kadın bilim ve sanat yapacak, kadın siyaset yapacak, kadın üretecek, kadın çalışacak, kadın evde de şiddet görmeyecek, ezilmeyecek, kadınlar bu topraklarda başı dik özgür yaşayacaktır. O yüzden biz kadın hareketini devrimcileştireceğiz. Kadını vatan, üretim ve eşitlik mevzisinden devrimcileştireceğiz. Yasalar önünde eşitliği, fiili alanda da eşitlik sağlayacağız, bu iş kadınların ama yalnız kadınların değil, kadın ve erkeğiyle bütünüyle Türk milletinin görevidir. Yani erkeği de değiştirip, yeni insanını yaratacağız.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19