VP´nin imza masası Dörtyol´da

Vatan Partisi (VP) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı´nın Atatürk´süz Müfredata karşı başlattığı kampanya kapsamında Dörtyol´da da basın açıklaması yapılarak imza masası açıldı.

11.12.2017 12:34:15 0
VP´nin imza masası Dörtyol´da

 

VP Dörtyol ilçe Başkanı Recep Şahin, AKP İktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye´nin ihtiyacının milli, bilimsel ve parasız eğitim olduğunu vurguladı.
VP Dörtyol İlçe Başkanı Recep Şahin Atatürk devrimlerinin aşındırıldığı, AKP İktidarının Türkiye´de milli eğitimi ortadan kaldıran bir düzenlenmeye girdiğini belirtti. Şahin, “Milli eğitim sistemimiz, milli, laik, bilimsel kamusal temelinden uzaklaştırılıyor. Devletin temel görevi olan eğitim adım, adım özelleştirilerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek, çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitim engellenmektedir. Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez. Cumhuriyet Devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar, başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşımcı insan yetiştiremez, çıkarcılığı aşılar, topluma cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez. Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez,teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar, bu ülkeyi yönetemezler” dedi.
“Milli eğitimin güncel görevi genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle milli devlet, milli egemenlik, milli güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı milli birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir” diyen İlçe Başkanı Şahin, eğitimin birliği yasasının temel alınması gerektiğini kaydetti. Şahin, milli egemenliğin laiklik şartına dikkat çekerek, parti olarak eğitime iliştin yaklaşım ve planlamalarını paylaştı. Şahin, şunları ifade etti: “Eğitim Bilime dayalı planlanacaktır. Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır. Eğitim ana okulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu olarak 12 yıl olacaktır. Eğitim ana okulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır. Ortaöğretim, çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir. Öğrenciler istedikleri ve başarılı olacakları alanlara ait lise türlerine yönelecektir. Bütün eğitim- öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile spor faaliyetlerine özel önem verilecektir. Bütün özel okullar ve üniversiteler kamulaştırılacaktır. Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır. Üniversite dahil, bütün eğitim kademelerinde Türkçe öğretim yapılacaktır. Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli ve istekli gençlerimize açık tutulacak, öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır.


Anahtar Kelimeler: imza masası Dörtyol

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00