Vurucu: Ciğerimiz yandı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Soğukoluk yangınının kayıplarına dikkat çekti.

HATAY 15.09.2018 10:20:35 0
Vurucu: Ciğerimiz yandı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Hatay´ın gözbebeği, yaz aylarında kaçış noktamız kış aylarında ise kar tadını çıkarabildiğimiz Belen´in kıymetlisi” olarak tanımladığı Soğukoluk´un önceki gün bir felakete uyandığını söyledi. Yangınla ilgili yazılı açıklamasında sabaha karşı 04.45 sıralarında Soğukoluk mahallesindeki yangının ‘elektrik trafosunun patlaması ve tellerin kopması´ nedeniyle başladığını belirten Başkan Vurucu, “Yangın önce küçük bir alana hâkimken hava şartlarının olumsuz etkisiyle daha da büyüdü” dedi.
Yangına müdahale çalışmalarıyla ilgili gözlemlerini de paylaşan Başkan Vurucu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Gözbebeğimiz Soğukoluk felaket bir sabaha uyandı. Önce küçük bir alanda etkili olan yangın giderek büyüdü. Belen´in inci gözüyle baktığı böylesi doğa harikası bir yerde bu tür bir olayla karşı karşıya kalmamız fazlasıyla üzücü. Yangın sırasında çevre illerden destek olarak çağırdığımız uçak ve helikopterlerimiz zaman kaybına izin vermeden sürekli havadan söndürme çalışması yaptılar. 250 işçimiz ve onlarca aracımızda karadan müdahale etmiş ve yangını kontrol altına alınarak kısa süre sonra da başarı ile söndürülmüştür. Soğutma çalışmalarımız ise hala yangının etkili olduğu bölgede devam etmektedir.”

“Birçok hayvan evsiz kaldı”
10 hektarlık bir orman alanı, 15 hektarlık da bitki örtüsünün yok olduğunu, doğal yaşamın zarar gördüğünü kaydeden Vurucu, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “ Birçok hayvan evsiz kalmış durumda. Yangın süresi boyunca yardım çağrıma kulak veren ve bir seferberlik örneği gösterip destek olan bölge halkına, saygıdeğer Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen temsilcilerimize ve tüm Belediye personeli ekibime bizlerle birlikte olduklarından dolayı teşekkür ederim. Allah bir daha ülkemize, Belen´e ve Soğukoluğa bir daha böyle kötü zamanlar yaşatmasın.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00