Yabancı öğrencilerin yemek yarışması

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Tolga Depci, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu´nun düzenlediği etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

EĞITIM 30.03.2022 17:10:26 0
Yabancı öğrencilerin yemek yarışması

 

İskenderun/SES
Uluslararası öğrenciler, İSTE´deki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağı´nda hem ülkelerine ait yemekleri yaptı hem de yarıştı. Somali, Yemen, Fas, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye, Filistin, Etiyopya´dan gelen öğrenciler yaptıkları yöresel mutfak yemeklerinin tanıtımını da yaptı. Öğrencilerin yaptığı yemekleri rektörü Depci, rektör yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç da yedi. Öğrencilere yaptığı yemekler için teşekkür eden Depci, 'Hepsi birbirinden lezzetli olmuş. Hepiniz bambaşka kültürden ülkelerde yetişip İSTE´ye katıldınız. Bizimle olduğunuz için mutluyuz” dedi ve yarışmaya katılan öğrencilere madalyalarını eşi ve Dr. öğretim üyesi Aytemis Depci ve rektör yardımcıları Mıstıkoğlu ve Eken´le birlikte taktı.
İSTE´deki Turkuaz Salonda yabancı öğrencilerle de buluşan Depci, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, 'Sizlerle etkileşim halinde olmak bizler için çok kıymetli. Burada kendinizi geliştireceksiniz ki eğitiminizi tamamladıktan sonra ülkenize döndüğünüzde ya da burada kalmaya devam ettiğinizde kazandığınız donanımları kullanabilesiniz. Mezuniyetinizden sonra her biriniz İSTE´nin kültür elçisi olacaksınız' diye konuştu.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23