Yabancıya satış, Meclis gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, son 10 yılda Türkiye´den gayrimenkul edinen yabancı sayısını ve edindikleri gayrimenkulün toplam büyüklüğünü verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

SİYASET 25.09.2018 11:42:39 0
Yabancıya satış, Meclis gündeminde

Akın bodur/İskenderun

Yabancıların mülk edinmesinin kolaylaştırılmasına yönelik yasal düzenlemeler ve TL´de yaşanan değer kaybı sonrası ülkemizde mülk edinen yabancı sayısında artış yaşandığını ifade eden Milletvekili Güzelmansur, önergesinde Tapu ve Kadastro kanunlarında, 2008 ve 2012 yıllarında yapılan değişikliklerle yabancıların Türkiye´de taşınmaz edinimlerine ilişkin koşulların esnetildiğini belirterek, “Mezkûr Kanunda yapılan en önemli değişikliklerden bir tanesi, karşılıklılık ilkesi gözetilmeden ülkemizde mülk edinimine izin verilen ülke sayısının artırılmış olmasıdır. Söz konusu değişikliklerle birlikte ve Türk Lirası´nda yaşanan değer kayıpları nedeniyle ülkemizde taşınmaz edinen yabancı sayısında önemli ölçüde artış olmuştur” ifadesine yer verdi.

Hatay´da ne kadar taşınmaz, kaç yabancıya satıldı?
Her bir ilahi dine yönelik kutsal mekânları bünyesinde barındıran Hatay´ın yabancıların en çok taşınmaz edindiği illerin başında geldiğini vurgulayan Güzelmansur, “Yabancıların ülkemizde ve Hatay´da edindiği taşınmaz miktarlarına ilişkin yetkili makamların kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler vermesi gerekmektedir” değerlendinrmesini yaptı.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un yanıtlaması istemiyle önergesinde şu sorulara yer verdi: '2008 yılından günümüze kadar, yıllar ve taşınmaz türü (konut, arazi) bazında ülkemizde taşınmaz edinen yabancı gerçek kişilerin sayısı ve uyrukları nedir? 2008 yılından günümüze kadar, yıllar ve taşınmaz türü (konut, arazi) bazında ülkemizde taşınmaz edinen yabancı tüzel kişilerin sayısı ve bunların uyrukları nedir? 2008 yılından günümüze kadar, yıllar ve taşınmaz türü (konut, arazi) bazında Hatay´da taşınmaz edinen yabancı gerçek kişilerin sayısı ve uyrukları nedir? 2008 yılından günümüze kadar, yıllar ve taşınmaz türü (konut, arazi) bazında Hatay´da taşınmaz edinen yabancı tüzel kişilerin sayısı ve uyrukları nedir? 2008 yılından günümüze kadar, askeri bölgede ve özel güvenlik bölgesinde yer alıp da yetkili makamların izniyle yabancıların satılan taşınmaz miktarı ile büyüklüğü Türkiye genelinde ve Hatay özelinde ne kadardır? Bu taşınmazları edinen gerçek ve tüzel kişi sayısı ile bunların uyrukları nedir?'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29