‘Yabancıya mülk satışı durdurulsun’ talebi

Hatay’ın deprem sonrası yeniden inşası sırasında yabancıların taşınmaz ve ayni hak edinimlerinin tamamen durdurulmasının ‘ülke menfaatlerine uygun olacağı belirtildi.

HATAY 28.02.2023 21:37:00 0
‘Yabancıya mülk satışı durdurulsun’ talebi

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, demografik yapının korunması için Hatay 'da yabancılara mülk satışı yasaklanmasını talep ettiklerini belirtti. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Hatay Barosu olarak talebi Cumhurbaşkanlığına yazı ile ilettiklerini kaydeden Açıkalın, Hatay’ın demografik yapısını bozma riski taşıyan idari kararlar ülkenin menfaatlerine aykırılık oluşturacağını vurguladı.

Hatay Barosundan yapılan yazılı açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi: “Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem felaketinden etkilenen ve tarihsel olarak ‘medeniyetler şehri’ olarak anılan Hatay’ın yeniden inşası sırasında bölgenin tarihi önemi, demografik yapısı ve jeopolitik konumu bakımından ülke menfaatlerinin dikkate alınması gereğini bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı’na hatırlatmıştır.

Kanuna göre Cumhurbaşkanı, ülke menfaatlerinin gerektiği hallerde yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinimlerini; ülke, kişi, coğrafi bölge, süre, sayı, oran tür, nitelik, yüzölçüm ve miktar olarak belirleyebilir, sınırlandırabilir, kısmen veya tamamen durdurulabilir veya yasaklanabilir.”
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19