“Yağışlar şiddetlenecek” uyarısı

İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulla Sakallı, yağışlara karşı altyapıların güçlendirilmesi uyarısında bulundu

TÜRKIYE 15.03.2023 17:43:00 0
“Yağışlar şiddetlenecek” uyarısı

Bütün Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz kıyılarında özellikle 19 ve 20 Mart günleri şiddetli yağışlara dikkat edilmesini isteyen ve hava sıcaklıklarırır düşmeye devam edeceğini kaydeden Sakallı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinden elimden geldiğince uyarılarımı yapmaya çalışıyorum. Toprak aylardır kuru, ani bastıran yağışların toprak tarafından yutulması mümkün değil. Bu ani yağışlar şiddetli sel ve taşkınlara dönerler. Yetkililer önlem alsın. Herkes teyakkuzda kalsın” dedi.

“Hafta sonu bazı bölgelerde daha da şiddetlenecek yağışlara karşı alt yapılarınızı güçlendirin” diyen Sakallı, şunları belirtti: “Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu illeri dikkatli olsunlar. Bu insanların vebali ağır olur. Bölgede çoğu insanımız korumasız çadırlarda kalıyorlar.”

Enkazdaki maddeler sulara karışabilir uyarısı

13 Mart’ta da özellikle deprem bölgelerinde yağışlar ani ve şiddetli olacağı, bu bölgede yaşayanların dikkatli olmaları uyarında bulunan Sakallı, Çadırlarda kalanların çadırların etraflarına drenaj sistemi açmalarını da önermişti. Sakallı, “Su basmalarına karşı dikkatli olsunlar. Bu süreçte hastalık riski yüksek derecede olacaktır” demişti.

Yer altı sularına karışacak yağmur sularının, enkazda bulunan bir çok kimyasal ve organik maddelerin sulara karışmasına neden olacağını, 15 günlük süreçte, şebeke sularını mümkün olduğunca az kullanılmasını, yemek ve hijyen için paketlenmiş suların kullanılmasını önerdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19