Yağmur temizliği

Sağnarak yağmur, Hatay´ın ilçelerini olumsuz etkiledi

GÜNCEL 13.12.2018 10:34:07 0
Yağmur temizliği

İskenderun/SES

Bölgede etkili olan sağanak yağış, Hatay´ın birçok ilçesini olumsuz etkiledi, bazı ilçelerde dereler ve kanallar taştı ve sel olunca, birçok ev ve işyeri de su altında kaldı. Bölgede yagış dün de devam etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, İskenderun´da etkili olan sağarak yağmur nedeniyle tıkanan kanalların kanalları açtığı, su birikintileri deşarj edildiği açıklandı.
İskenderun´da önceki gece başlayan yoğun yağış sonrasında caddelerde oluşan su birikintilerini gidermek amacıyla çalışma yapan HATSU ekiplerinin, kent merkezinin çeşitli noktalarında iş yerlerinde taşarak biriken suları vidanjör aracıyla çektiğini belirtti. Açıklamada, 'Caddelerin üzerindeki muayene bacalarında yaşanan tıkanmaların yapılan müdahale sonrasında giderildiğini ve yağmursularının tahliye edilerek, su birikintilerinin önlendi. Trafik akışının sağlıklı bir şekilde ilerlemesi amacıyla yağmur sonrası biriken atıklar ve balçıklar da temizlendi. Ekiplere iletilen arıza bildirimlerine 3 vidanjör ve 3 kılavuz aracı ile müdahalede bulunuldu. HATSU ekipleri, tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için seferber olduklarını ve gece gündüz demeden arızalara müdahale edilerek mağdur olan vatandaşların sorunlarının giderildi.'

Antakya´da sel
Antakya Belediyesi de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun yağışlar ve sel nedeniyle tıkanan ızgara ve mazgallarda temizlik çalışmaları yaptığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentte etkili olan şiddetli yağışlar, pek çok bölgede sel ve su taşkınlarına neden oldu ve iklim şartlarına yeterli olmayan ızgara ve mazgallarda sık sık tıkanmalar yaşandı. Antakya Belediyesi ekiplerinin vatandaşın mağduriyetlerini gidermek ve su birikintilerinin tahliyesini sağlayabilmek amacıyla ızgara ve mazgallarda temizlik çalışmaları gerçekleştirdiği ifade edildi.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle oluşan taşkınları temizlemek, su tahliyesini hızlandırabilmek amacıyla yol kenarlarında yeni arık açma ve mevcut arıkları temizleme çalışmaları yaptığı anlatılan Antakya Belediyesi açıklamadasın şunlar yer verildi: “Her türlü altyapı iş ve işlemleri sorumluluğu Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU´da olmasına karşın, görevini yeterince yerine getirmemesi nedeniyle, Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler nedeniyle mağduriyetlerini gidermek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdik. Bu kapsamda yaşanan şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle taşkınlar yaşanan Kisecik, Kuzeytepe, Narlıca, Karlısu, Tahtaköprü ve Uzunalıç Mahallelerinde su tahliyesini sağlamak amacıyla yol kenarlarında su gideri arıklar oluşturuldu, mevcut arıklarda yaşanan tıkanmalar temizlenerek giderildi.”
Antakya Belediyesi ekiplerinin, yoğun yağışlar nedeniyle Alahan ve Uzunalıç Mahallelerinde kapanan yollarda yol açma çalışması yaptığı ve çalışmayla kapanan yolların açıldığı belirtildi. Belediye ekiplerinin, şehir genelindeki yoğun yağışlar nedeniyle Serinyol ve Derince Mahallelerinde de taşkınlara neden olan dereler ve çevresinde temizlik ve yol açma çalışması gerçekleştirdiği kaydedildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00