Yalan habere soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada dolaşan, ‘korona virüs bulaşmış kişilerin Hatay´ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerine kasten gönderildiği´ yönündeki paylaşımların provakatif amaçlı olduğu belirtilerek soruşturma açıldığı bildirildi.

HATAY 27.03.2020 21:07:17 0
Yalan habere soruşturma başlatıldı

Küresel bir salgına dönüşen koronavirüse yönelik mücadele devam ederken ortaya atılan yalan habere de müdahale edildi. Sosyal medyada dolaşan, korona virüs bulaşmış kişilerin Hatay´ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerine kasten gönderildiğine yönündeki paylaşımın provakatif amaçlı olduğu belirtilerek yalan haber paylaşımlarına karşı dikkatli olunması istendi. 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, asılsız paylaşımlarla ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan ile de görüşmeler yaparak, gereken adımların atılması noktasında mutabık kalındığını açıkladı. Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada da konuyla ilgili yasal işlem başlatıldığı kaydedildi. Valilik açıklamasında ‘vatandaşların salgın nedeniyle evlerinde geçirdiği bu sıkıntılı süreci fırsata çevirmeye çalışan´ provakatörlere karşı dikkatli olması, bu tür girişimlere izin verilmeyeceği vurgulandı.

Valilik açıklaması şöyle: “Her dinden ve inançtan insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşadığı ilimizde, vatandaşların salgın nedeniyle evlerinde geçirdiği bu sıkıntılı süreci fırsata çevirmeye çalışan bazı provokatörlerin sosyal medya hesaplarından yaydıkları “Hatay´ın Defne, Samandağ, Arsuz ilçelerinde Alevilerin nüfusunu azaltmak için gizli örgütler devlet izniyle virüs bulaşmış kişileri Hatay´ın ilçelerine göndermeye başladı. Milletvekillerimiz gizli yayılan haberi Meclis´te konuşulmak üzere acilen toplantıya çağırdı. Arkadaşlar durum ciddi lütfen bu haberi hemen yayalım. Her yerde paylaşalım. Ailenize çevrenize akrabalarınıza hemen haber verin. Şu an hastaneler dolmak üzere ve virüs birçok Alevi vatandaşımıza bulaştı bile. Ne olur hemen yayalım...' şeklinde yapılan yalan haber hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Devletimizin sağladığı huzur ve güven ortamında herkes kendi inancını özgür bir şekil de yaşamaktadır. Bu zor günlerde halkımızı ayırmaya galeyana getirmeye çalışan provokatörlere geçmişte olduğu gibi şimdide izin verilmeyecektir.”

Güzelmansur: İtibar edilmesin
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ‘yalan haber´in sosyal medyadaki paylaşımı sonrasında konuyu araştırarak itibar edilmemesi uyarısında bulundu. Güzelmansur şu açıklamayı yaptı: “Sosyal medyada dolaşan, korona virüs bulaşmış kişilerin Hatay´ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerine kasten gönderildiğine ve amacın Alevi nüfusu azaltmak olduğuna yönelik paylaşımlar provokatif nitelikli olup, kesinlikle itibar edilmemelidir. Bu asılsız paylaşımlar hususunda Hatay Valisi Sn. Rahmi Doğan ile de görüşmeler yaparak, gereken adımların atılması noktasında mutabık kalmış durumdayız. İçinden geçtiğimiz bu zor günleri, evlerimizde kalarak, kendimizi ve yakınlarımızı riske etmeyerek hep birlikte atlatacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00