Yanan alana zeytin, ceviz ağacı ekilecek

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ ve Antakya arasındaki 3 bin hektar alandan çıkan yangını sahada takip eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin bölgeden ayrıldığını ancak sahada yangın nöbetinin sürdüğünü belirtti.

HATAY 17.09.2020 09:07:27 0
Yanan alana zeytin, ceviz ağacı ekilecek

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Yayman, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ve Antakya Orman Müdürü Osman Koç ile birlikte Samandağ´ın Seldiren, Yeniköy ve Hezendizü mahallelerinde yaşayan yurttaşlarla buluştu, yanan orman alanının en kısa zamanda temizlenerek, köylülerin isteğine göre zeytin, ceviz, incir, badem ağacı dikileceğini belirtti. Milletvekili Yayman, sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada, 'Bakanımızı gönderdik ama yangın bölgesindeki nöbetimiz devam ediyor. Bölge müdürümüz Mustafa Koç ve Hatay müdürümüz Osman Bey ile sahayı gezdik. 2020 yılında Türkiye´nin en büyük orman yangının gerçekleştiği ilimizdeki yangın alanı tamamen ağaçlandırılacaktır. Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Koç, Hatay Orman müdürümüz ile Seldiren, Yeniköy ve Hezendizü mahallelerimizde kıymetli vatandaşlarımızla buluştuk. Yanan alanı en kısa zamanda temizleyip köylülerimizin isteğine göre Zeytin, Ceviz, İncir, Badem ağacı dikeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

Yanan alan maden sahası ya da konut alanı olmayacak

AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özğürsoy Çelik, Hüseşin Şanverdi ve Hüseyin Yayman ile AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ile birlikte Samandağ´da ortak açıklama da yaptı. Ortak açıklamada konuşan milletvekili Yayman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç´un 5 dakika 27 saniyelik açıklamasını eleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın, yangının söndürmeye katkı için davet beklediğini anlatan ve bunu herhangi bir toplumsal olay yaşandığı zaman il emniyet müdürünün ´beni kimse çağırmadı´ demesiyle eş değer bir durum olduğunu ifade eden Yayman, 8 dakika 02 saniyelik açıklamasında, 'Hatay Belediye Başkanının görevi, her hangi bir yangın yaşandığında onu söndürmektir. Burada amacına aşan bir takım ifadeler var. bu tipik bir CHP zihniyetidir. Bunu kınıyoruz ve Hatay´daki birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Öztunç´un iki iddiası var; biri HBB Başkanını çağırmadılar diyor. Çünkü o Hatay´da değildi, yangın söndükten sonra geldi ve orman yangınına eşlik etti. Fakat itfaiye ekipleri oradaydı, zaten orada olması gerekiyor. Orman yangını olurken burada siyaset konuşmak doğru değil” dedi.

Öztunç´un ´alana maden sahası kurulacak ve konuk yapılacak´ şeklindeki ikinci iddiasını da yanıtlayan Yayman, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Bu asla doğru değildir. Burası 93 saat boyunca konteynırde kalan Orman Bakanının ifade ettiği gibi acilen ağaçlandırılacaktır ve Hataylıların orman varlığı olarak teslim edilecektir. Yangına geç kalındığı iddiası da doğru değil. Orman Bölge Müdürümüzün bir ifadesi var. Vali Yardımcısı Yusuf İzci ile itfaiye araçlarını çağırdır, onlar üzerlerine düşen göreve yapmadılar, şeklinde ifadesi var. İlk günden itibaren yangına müdahale edildi ve söndürüldü' açıklamasını yaptı. Yangın üstünden bile siyaset yapan bir CHP zihniyeti olduğunu savunan milletvekili Yayman, 'Yanan orman alanında yaban hayatı çok etkilendi. Biz alanın takibini yapacağız ve oraya yeniden gerekli olan ağaçların, cevizse ceviz, zeytinse zeytin, bademse badem ve orman kurulması konusunda bir çabamız var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Vekillerimizin ortak talebi olarak Hatay´a bölge müdürlüğü kurulması isteği var' diye konuştu. Yayman, bir soru üzerine de alana dikiyecek ağacın türünü, bölgeye yaşayan vatandaşların belirlemesini istediklerini de söyledi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00