Yanantaşlar turizme kazandırılacak

Arsuz Kurtbağı´ndaki Yanartaşlar´ın turizme kazandırılması hedefleniyor

GÜNCEL 25.06.2020 10:15:49 0
Yanantaşlar turizme kazandırılacak

Arsuz´a bağlı Kurtbağı Mahallesi sınırlarında bulunan ve özellikle yürüyüş gruplarının ilgi odağı haline gelen ve bölge yürüyüş kulüplerinin destinasyonlarından birisi de olan, doğal hali ile sürekli yanan taşların bulunduğu Yanartaşların turizme kazandırılması hedefleniyor. Genç Roma dönemine ait mezar ve maden ocakları bulunduğu bölgede yanan ateşin kayalardan çıkan kaya gazının tutuşması sonucu oluştuğu biliniyor.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu , Tarım ve Orman İlçe Müdürü Serkan Yılmaz ile birlikte gerçekleştirdi ziyarette tüm bölge halkını mutlaka bu alanı görmeye davet ettiklerini söyledi. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de Yanartaşlarla ilgili yapılacak turizm çalışmaları için Yanartaşlar alanında incelemelerde bulundu.

Kurtbağı muhtarı İhsan Kızıldağ´ın da eşlik ettiği incelemenin ardından Başkan Güven, şu bilgileri paylaştı: “Burası asırlardır yanan bir taş olarak rivayet edilir. Kime sorarsanız burayı bu şekilde bilir. Ben ilk defa 7 yaşındayken gelip gördüm. Ben o zamandan beri, buranın yaz kış yandığını biliyorum. Bu Yanartaşlar Türkiye´nin en büyük çapta yanan taşlarından biridir. Türkiye´de birçok yerde vardır ancak burada daha geniş yandığı ifade edilir. Yanartaşlar çok fazla tanınıp bilinmiyor. Onun için bizim bütün uğraşımız burayı tanıtmak. Arsuz´un Kurtbağı mahallesinde ortalama 600 metre yüksekliktedir. Burada daha önce yapılan çalışmalarda Yanartaşların daha çok kaya gazından yandığı söylenir. Görülmesi gereken doğa harikası yerlerden bir tanesidir. Biraz hizmet bakımından geri kalmış ama biz belediye olarak, buraya ulaşılabilirliği daha kolay kılmak için uğraşıyoruz. Çevre düzlemesi yapıyoruz. Bu sene normal şartlarda bitecek, küçük çapta tesisler olacaktı. Ama Covid 19 nedeniyle maalesef gelecek seneye ertelenmiş gibi görünüyor. Görmek isteyenler rahat bir şekilde gelip görebilirler.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57