Yangın sargısına Beylikdüzü katkısı

Samandağ´ın Büyükova´da çıkan yangında 1 hektar orman örtüsü yandı.

GÜNCEL 18.11.2020 10:44:37 0
Yangın sargısına Beylikdüzü katkısı

İskenderun/SES

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, karadan 10 arazöz ve ekiplerin müdahale ettiği yangında 1 hektar orman örtüsü yandı. Yanan alanda soğutma çalışması yapıldı.

Yangın yaralarını sarmaya katkı sundular
Öte yandan Hatay´da yaşanan yangınların yarasını sarmaya katkı sunmak üzere bölgeye gelen İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve beraberindeki heyeti, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ayrı ayrı ziyaret etti. Heyeti makamında kabul eden vali Doğan, konuklarına tarih ve gastronomi kenti Hatay´ın doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık ise, kabullerinden dolayı vali Doğan´a teşekkür etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da konuğunu makamında ağırladığı ziyarete Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek de katıldı. Zeybek, 'Zor günleri beraber aşmak için buradayız' değerlendirmesini yaparken, Çalık, “Halkın seçtiği yöneticiler olarak sahada olmalıyız. Yaraları beraber sarmalıyız. Hatay´daki yangının acısını yüreğimizde hissettik. Hatay´ın yaralarını sarmak için bağışladığımız 3 bin fidanın iyileştirici gücü Hatay´a umut ve nefes olacak' dedi. Yangın alanlarını ve orman köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, HAYMEDER´in katkısıyla 25 haneye 3 bin narenciye ve zeytin fidanı, 10 haneye 20 büyükbaş besi hayvanı bağışlayan ve evi yanan 16 hanenin konut tadilatına katkı verildiğini açıkladı. Çalık “Fidanların iyileştirici gücü Hatay´a umut, Hatay´a nefes olacak. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların telef olan hayvanlarına da yaptığımız besi hayvanı bağışı ile bir nebze olsun faydamız olursa bundan mutluluk duyarız. Bütün yaraları sarmamız mümkün değil. Ama en azından, bu işin unutulmaması gerektiğini ve Hatay´da böyle bir acının yaşandığını, Hatay´da yaşayan insanlarımızın hala sıkıntı çekmekte olduğunu duyuracağız' değerlendirmesini yaptı.
İstanbul Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı Çalık, İBB Meclis Üyeleri Yılmaz Demirel, Erkan Erdoğan, Beylikdüzü Meclis Üyesi Handan Öztürk ve beraberindeki heyet, yaptığı ziyaretlerle Samandağ, Defne, Arsuz ve Belen´de yaşanan orman yangın felaketi nedeniyle, geçmiş olsun dileklerini ve maddi manevi desteklerini iletti. Belen Belediye Başkana İbrahim Gül´ü ziyaret eden Çalık, yaşanan orman yangını nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü anımsatarak, bizler Hatay´ın yaşadığı yaraları sarma adına maddi ma' dedi. Gül ise, “Böylesine acı bir olayın ardından ülkemizin dört bir yanından maddi manevi desteklerini ileten dostlarımızın araması ve bizlerin yanında olması, ülkemiz adına birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00