Yangın 250 hektarlık alana yayıldı

Belen’de bugün saat 13.30 sıralarında başladığı belirlenen ve 14.09’da ihbarı yapılan yangın 250 hektarlık alana yayıldı.

HATAY 16.07.2023 22:14:00 0
Yangın 250 hektarlık alana yayıldı

Belen’e bağlı Derebahçe-Armutçuk arasındaki sazlık bir bölgede çıktığı belirlenen orman yangınının yer yer büyümede devam ettiği, Soğukoluk, Nergizlik, Yapraklı, Müftüler ve Benlidere civarında yerleşim alanlarını da etkilemeye başladığı belirtiliyor. Havanın kararmasından dolayı yangına hava destekli müdahale devam ettirilemiyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasında bir sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkiinden Yapraklı’ya kadar uzandı. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, Jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar  gördü. Bunun dışında ormanda tabii ki birçok canlıyı kaybettik. Ama insanlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 250 hektarlık alanda yangın maalesef ormanımıza zarar vermiş gibi görünmekte”

“HERKESİN HASSASİYET GÖSTERMESİ LAZIM”

Hatay’daki hava sıcaklığın oldukça yüksek olduğunu ve bu durumun da ciddi bir risk oluşturduğunun da altını çizen Savaş, “Havaların aşırı sıcak olmasından kaynaklı ufacık kıvılcımlar bile orman yangınlarına sebep olabiliyor. Bu nedenle bu yangın meskun mahale yakın çıkmış. Ama ormanda da olsa başka noktalarda da olsa bu sıcak günlerde çok dikkat etmemiz lazım. Özellikle piknik yapan insanlarımız özellikle ateşli yaklaşımlarda mangal yakımında bulunmamaya gayret göstermelerinde fayda var. Çünkü hava sıcak, orman kupkuru ve hızlı bir şekilde rüzgar da olunca yangın yayılıyor. Hal böyle olunca da bir çok ekip teyakkuzda olup çalışmaya başlasa bile saatlerce günlerce süren orman yangınıyla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Ve ormanda birçok canlıyı ağaçlarımızı kaybediyoruz” açıklamalarında bulunarak vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

Başkan Savaş, Belen- Sarımazı mevkiinde etkili olan yangına karşı ilgili tüm ekiplerin yoğun bir şekilde söndürme çalışmalarına devam ettigini vurgulayarak bölgede yaşayanların tedbirli olmasının önemine dikkat çekti.

 


Anahtar Kelimeler: Yangın hektarlık alana yayıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19