Yangının nedeni: Kopan elektrik telleri

Soğukoluk´ta yangından zarar gören bölgede soğutma çalışmaları dün de devam etti.

HATAY 15.09.2018 10:19:19 0
Yangının nedeni: Kopan elektrik telleri

Perşembe günü saat 05.00 sıralarında Soğukoluk Armutçuk bölgesinde başlayan yangının yüksek gerilim hattının üzerinde bulunan trafo izolatörünün patlaması sonucu elektrik tellerinin kopması sonucunda başladığı bildirildi. Bölgede halen ambulans, arazöz, itfaiye ve yangın söndürme ekipleri, oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletiliyor.
Havanın ve rüzgarın etkisiyle Boztepe, Kınalı Tepe ve Kaşmer mevkiine doğru yayılan, Soğukoluk Armutçuk mevkii ve Müftüler mahallesi Kaşmer mevkiinde yerleşim bölgelerini kısmen tehdit eden yangınla ilgili Belen Kaymakamlığı tarafından hatırlanan bilgi notunda yangının yoğun söndürme çalışmaları sonucunda kontrol altına alındığı kaydedildi.
Yangının çıkma nedenine TEDAŞ ekiplerinin bilgisi doğrultusunda yer verilen bilgi notunda, “TEDAŞ ekiplerinin verdiği bilgiye göre yüksek gerilim hattının üzerinde bulunan trafo izolatörünün patlaması sonucu elektrik tellerinin kopması neticesinde orman yangını meydana gelmiştir” denildi. Soğukoluk Kınalı Tepe mesire alanında 10 çardağın yangığı, Müftüler mahallesi Kaşmer Mevkiinde 3 ev ve eklentisinde ‘kısmi yapısal zarar´ oluştuğu bilisini de paylaşan kaymakamlık, dumandan etkilenen bir kişinin ise ayakta tedavi edildiğini ifada etti.
Trafik akışı Jandarma Trafik Timi tarafından kontrollü sağlanan bölgede yangınla ilgili adli tahkikatın başlatıldığı da kaydedildi. Bilgi notunda, orman yangınına 4 uçak, 5 helikopter, 45 arazöz, 7 su tankı, 2 dozer, 2 greyder, 2 ilk müdahale söndürme aracı, 6 pikap, 12 itfaiye, 2 ambulans, 2 TID, 1 beko iş makinesi ve 200 işçi ile müdahale edildiği, 3 jandarma  devriyesinden oluşan 15 personel ve trafik timi, Belen Orman İşletme Şefliği, 112 sağlık ekipleri ve TEDAŞ ekipleri ile gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Temur da Belen´deydi
Yanan alanları havadan denetleyen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur da Belen´de yangından etkilenen alanları havadan denetledi. Söndürme çalışmalarına yöre sakinlerinin de katkı verdiği yangında Kızılay Derneği İskenderun şubesi tarafından ekiplere su ve kumanya desteği verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19