Yanlış uygulama

İskenderun´da 01 Aralık 2020 tarihinde toplanan ilçe hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararının yanlış uygulanması, kentte yaşayan binlerce insanın açık alanı ve parkları kullanmasını engelliyor.

GÜNCEL 6.01.2021 15:10:24 0
Yanlış uygulama

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu, 6 maddilik mararı arasında 'Kanatlı Caddesi (Havuzlu Çarşı), cadde boyunca oluşabilecek kalabalıklara izin verilmemesine ve gerekli önlemlerin alınarak denetimlerinin yapılmasına; Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarının giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına; Sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek giriş çıkışların denetlenmesine... oy birliği ile karar verildi' kararını aldı. Karar sonrası Kanatlı Caddesinin havuzlu Çarşı bölümü, Atatürk Anıtı ve sahilin bazı bölgelerine giriş yapanlara HES kodu sorulaması uygulaması başlatıldı, bir süre sonra bu uygulama da kaldırıldı.

'Yasağın dayanağı nedir?'
Kararla birlikte kentteki sahil şeridindeki alan, tüm park ve yeşil alanların etrafına üzerinde ´girilmez´ yazılı şerit çekilip, park ve alanların, parklardaki bankların kullanımının yasaklanmış gibi algı oluşturuldu. Şerit çekilen yerler arasında Atatürk Bulvarının eski doğumevi hastanesi sonrasındaki kaldırımların yarısı da bulundu ve burada da kaldırım oranı yarıya düşürüldü. Yaklaşık 10 gün önce de sahil şeridi, görevlendirilen plis ve bekçilerle halkın kullanımına kapatıldığı açıklaması yapıldı. Uygulamayı yapan polisler, salgın sürecinde açık alanın halk tarafından kullanılmasının yasaklanmasının son derece yanlış olduğunu bildiklerini ama kendilerine verilen talimatın bu şekilde olduğunu ifade ederken, yasağı uygulayanlar ise uygulama gerekçesini ´emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, valilik ve bakanlık kararı´ olarak niteledi. Ancak, park ve açık alanların kullanımının yasaklanmasına ilişkin hiçbir yasaklama bulunmadığı biliniyor. İskenderun´da uygulanan yasaklamanın özü, 01 Aralık 2020 gün ve 2020/110 sayılı hıfzıssıhha kurulu kararına dayanırken, karada böyle bir yasaklama ibaresi bulunmuyor. İskenderun´da yapılan uygulama polis ve halkı karşı karşıya getirirken, günde 3 saat sokak izni bulunan 18 yaş altı ile 65 yaş üstü yurttaşların, dışarı çıkma saatlerinde sahil şeridi, açık alanlar ve parklarda kullanılması engellenmiş oluyor. Uygulama ile yürüyüş veya spor yapmak isteyenlere, bunun adresi olarak egzoz gazının etkili olduğu kaldırımlar gösterilmiş bulunuyor.
İskenderun Belediye Meclisi ve kent konseyi üyesi Bülent Kırmızıoğlu, Atatürk Bulvarındaki kaldırımın yarısının yasaklanması konusunun kent konseyinde görüşüldüğünü, kendilerine ´yasak yok ama salgın sürecinde halkın bir arada olmasını önlemek istiyoruz´ değerlendirmesi yapıldığını söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00