Yapı Fuarı kapılarını açtı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası tarafından gerçekleştirilen ve 60 firmanın katıldığı 2.Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

GÜNCEL 13.04.2018 10:52:03 0
Yapı Fuarı kapılarını açtı

Antakya/SES

Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, Antakya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Veliş Bahadırlı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Vehip Sultanoğlu, oda başkanları, iş adamları, firma yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Yapmamız gereken ilk şey Hatay kimliğinin üzerindeki tozu silmek ve Hatay´ın marka değerini yükseltmek” dedi.

“Savaşın gölgesindeyiz ama…”
Tarım, mobilya, gayrimenkul ve kitap alanlarında açılan fuarlara ilgiye dikkat çekerek kentin marka değerine işaret eden Başkan Savaş, savaşın gölgesinde olmasına karşın Hatay´a fazlasıyla ilgi duyulduğunu kaydetti. Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hatay savaşın gölgesinde olmasına rağmen herkesin fazlasıyla ilgi duyduğu bir şehir. Bizim yapmamız gereken ilk şey Hatay kimliğinin üzerindeki tozu silmek ve Hatay´ın marka değerini yükseltmek. Hatay Deniz Otobüsü(HADO) ile ilgili görüşmeler için yeni HASİAD yönetim kurulu ile birlikte Kıbrıs´ta görüşmeler gerçekleştirdik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde herkes HADO´ya umutla bakıyor. Hatay´ın ticaretini geliştirerek vizyonundan da faydalanmak istiyorlar. Bu dev proje sadece ilimize değil diğer illerimizde de heyecan yarattı. HADO ile halkımız Mersin, Kıbrıs ve Beyrut´a kadar ticaret hacmi yapabilme fırsatı bulacaklar. Gastronomi şehri olmamız Hatay´ımız için oldukça önemli bir gelişme oldu. EXPO için de çalışmalarımız devam ediyor. 2021´e kadar EXPO ile birlikte Hatay´ın altyapı, üstyapı, tarihi dokuların restorasyon çalışmaları, Asi Nehri ve ulaşım konusundaki çalışmalarımızı da 2021´e kadar yetiştirme gayreti içerisindeyiz.”

“Tek yumruk olursak…”
Dile getirdiği çalışma ve projelerin ortak çalışma yürüterek hayat bulabileceğini di ifade eden Başkan Savaş, “Bu önemli çalışmaları gerçekleştirmek büyükşehirin tek başına yapacağı bir şey değil. Bütün bunları hep birlikte tek yumruk olup Hatay´ı şaha kaldırmak için birlikte hareket etmek zorundayız. Her gün yeniden doğacağız ve her gün yeniden büyümek için azimle birbirimize sarılarak şehrimize hizmet edeceğiz. Bu organizasyonlara da destek vermeye devam edeceğiz. Bu önemli fuarların şehrimize ve ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“İşbirlikleri için platform olduk”
Hatay İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş da, “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz fuarımızdaki ekonomideki mevcut sorunları gündeme aldık. Bu sorunları iş dünyasındaki önemli temsiler ile farklı çözüm önerileri üreterek fikir alışverişinde bulunuyoruz. İş dünyası için alternatif üretebilmek amacıyla projeler geliştirdiğimiz bu fuarda işbirliklerini kurmak için de önemli bir platform görevi üstlendik” ifadesini belirtti


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23