Yapı projelerini artık İSTE inceleyecek

İşbirliği protokolüne göre, İskenderun’daki yapı ve zemin projeleri İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından incelenecek

İSKENDERUN 7.09.2023 13:20:00 0
Yapı projelerini artık İSTE inceleyecek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ile teknik destek alanında bir işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan iş birliği protokolüne göre İSTE, İskenderun Belediyesi’ne teknik destek verecek.

6 Eylül Çarşamba günü İSTE Rektörlük Makamında protokole imzalar atıldı. İmzalanan protokole göre yapımı devam eden binalara, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraşlı yıkıcı depremler sonrasında orta hasarlı olarak tespit edilen binalara ve yeni inşa edilecek olan yapılara ait parsel bazlı yapı ve zemin projeleri İSTE tarafından incelenecek.

Protokole ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Yaşanan deprem felaketinin tekrarlanmaması için tüm projelerin uzman teknik ekiplerin kontrolünden geçmesinin önemi bir kez daha anlaşıldı. İSTE, sahip olduğu yetkin personeli ile İskenderun Belediyesine gerekli etütlerin yapılması ve ilgili yapısal projelerin kontrol edilmesi için destek sağlayacak” değerlendirmesine yer verildi.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Bölgemizde tüm paydaşlarımızla etkileşim ve iş birliği halindeyiz. Bugün imzaladığımız protokolle İskenderun Belediyemize ihtiyaç duyduğu teknik ve akademik desteği sunacağız. Hepimizi derinden yaralayan, büyük acılara sebep olan felaket tecrübesinin yenilerinin yaşanmaması için eğitimin aydınlattığı yoldan hep birlikte ilerleyeceğiz. Akademiye her zaman inanan ve destek olan Belediye Başkanımız Sayın M. Fatih Tosyalı’ya kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: projelerini artık inceleyecek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19