Yaralı şahin tedaviye alındı

Arsuz´da yaralı halde bulunan yaban hayvanlarından kızıl Şahin, tedavi için jandarma tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.

GÜNCEL 12.05.2021 10:06:41 0
Yaralı şahin tedaviye alındı

İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Arsuz Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde bulunan Aşağı Kepirce Mahallesinde, seyir halinde trafik kontrolü yapan 27 Jandarma Trafik Timi tarafından yol kenarında sol kanat ve ayağının kırılması sonucu soğuk ve açlıktan bitkin halde olan Kızıl Şahin türü yabani kuş tespit edilmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından durum Doğa Koruma Milli Parklar Dörtyol Şefliğine bildirilmiş ve tedavisi yapılıp tekrar doğaya salınması amacıyla MKÜ Kampüsünde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir.'

Tedavi edilen 6 yırtıcı kuş doğaya bırakıldı
Yaralı halde bulunarak Mustafa Kemal Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedavileri tamamlanan 3 Şahin, 1 Kızıl Şahin, 1 Gökdoğan, 1 Küçük Orman Kartalı doğal ortamlarına salındı. Kuşların doğol artama bırakılması etkinliğine Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, DKMP veterineri İsmail Eminoğlu ile MKÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Yaman ve Doç. Dr. Cafer Tayer İşler katıldı.
MKÜ Rektörlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) arasında 14 temmuz 2020 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) hizmet veren Mustafa Kemal Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Hatay ve çevre illerdeki yaralı yaban hayvanları için faaliyet yürütüyor. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, merkez koordinatörü MKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, merkezin DKMP Hatay Şubesi ve MKÜ´nün destek ve gayretleri yaban hayvanı hastanesinin alt yapısı ve donanımı ile kurulduğunu belirtti. Prof. Dr. Altuğ, yaban hayvanlarına türe özgü ilk yardım, tedavi, yoğun bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilerek çok sayıda yaban hayvanının doğal yaşama kazandırıldığını söyledi. 2020 yılında 275 yaban hayvanının tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldığını ve bunlardan 147´sinin doğaya kazandırıldığını, bir kısmının hayvanat bahçelerine gönderildiğini belirten Prof. Dr. Altuğ, bu yılın ilk 4 ayında 73 adet yırtıcı kuş (Kerkenez, Atmaca, Kartal, Şahin, Doğan Baykuş), 27 su kuşu (Leylek, Kara Leylek, Ördek, Balaban, Pelikan, Su çulluğu), 4 yırtıcı memeli (Tilki, Çakal), 8 memeli (Dağ Ceylanı, Karaca, Kirpi, Yaban Tavşanı) olmak üzere toplam 107 hayvanın tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldığını ve bunlardan 35 adetinin doğaya tekrar gönderildiğini ifade etti. Su kuşları ve yırtıcı kışlardaki yaralanma nedenlerinin çoğunlukla kaçak avcılık kaynaklı olduğunu belirten Prof. Dr. Altuğ, açak avcılığın önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22