Yarın Anneler Günü

Anneler Günü, yarın kutlanacak.

GÜNCEL 9.05.2020 13:50:34 0
Yarın Anneler Günü

İskenderun/SES

Birçok kişi annesine olan sevgisini hediye alımı ile göstermeyi sürdürürken, annelerin çoğuna bir öpücük yetiyor. Ancak bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi annesinin elini öpmeyecek. Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanıyor. Dünyanın en güzel, en temiz ve masum duygusunun annelik olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken özel değerlerdir. Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve kalıcı hediye olacaktır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. ´Cenneti annelerin ayakları altında ´gören bir inancın mensupları olan bizler, Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmayı, müsamaha ve fedakârlığı, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini hoş tutma hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz.'

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de şu değerlendirmeyi yaptı: 'Ortak yaşamın her alanında aktif olarak yer alan kadınlarımızın, ‘annelik´ gibi kutsal bir görevi de beraberinde sürdürmeleri her zaman takdir edilesi varlıklar olduklarını kanıtlamıştır. Bin bir fedakârlıklarla bizi bugünlere getiren kıymetli annelerimize her daim layık oldukları sevgi, saygı ve hürmeti göstermek hepimizin sorumluluğundadır.'

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise annelerin, aile hayatının birleştirici unsuru olduğunu ifade etti. Yılmaz, 'Varlık sebebimiz annelerimiz, karşılıksız emek, özveri ve sevgiyle en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sabır ve hoşgörü kahramanlarıdır. Anne, yüce Rabbimizin rahmetinin yeryüzündeki en güzel tecellisidir. Bizler cenneti annelerin ayakları altına sunan eşsiz bir dinin mensuplarıyız.

Aile kurumunu çok önemli gören kültürümüzde ise toplumun temelini aile, ailenin temelini de anne oluşturur. Çocuklarımızın ilk öğretmeni annedir. Hayata dair her şey anneden öğrenilir. Toplum annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Büyük fedakârlıklarla evlatlarını büyüten ve yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteren annelerimiz, her yaştaki insan için en büyük sevgi, moral ve güç kaynağı olmuştur. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemler hayata ışık tutmaktadır. Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir.

Hayattaki en önemli hazinemiz olan annelerimizi yalnız anneler gününde değil, hayat boyunca sevgi ile kucaklamalıyız. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağan olacaktır' görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57