Yarın Babalar Günü

Babalar Günü, dünyanın birçok ülkesinde Haziran ayının üçüncü pazar günü olan yarın kutlanacak.

17.06.2017 07:25:15 0
Yarın Babalar Günü

Berkay Arıkan/İskenderun

Birçok kişi, babasına sevgisini ziyaret ederek ya da arayarak veya mesaj ileterek kutlayacak, pahalı hediyeler alan da olan, ellerini öperek, sevgilerini ifade edenler de...
Tarihi, Amerikan İç Savaşı dönemine dayanan, annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyüten babanın anısına ilk kez 1910´da Vaşington´da kutlanan Babalar Günü, ABD´de 1972 yılında resmi tatil günü ilan edildi. Babalar Günü dolayısıyla verilen mesajlarda da ‘çocuklarını hayat yolculuğuna hazırlayan´ sorumluluğuna da dikkat çekildi.
Hatay Valisi Erdal Ata, Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında aile kurumunun temel direği olarak adlandırdığı babaların yaşamın her anında evlatlarının desteği, çocuklarını geleceğe hazırlamada annelerin en büyük dayanağı olduğunu belirtti.
Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizler, hayatın her döneminde bizlere verdikleri sınırsız sevgi, destek ve güven nedeniyle babalarımıza şükran borçluyuz. İnancımız ve kültürümüzün de bir gereği olarak onlara hürmette kusur etmeden ailemiz için ortaya koyduğu her türlü çabasında babalarımızın yanında olmalıyız. Çünkü onlar, hem varlığımızın nedeni hem de hayat boyu yanımızdaki en büyük desteğimizdir. Bu düşüncelerle; başta ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz ve onların değerli babaları olmak üzere, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tüm aile fertlerini güven bağı ile birbirine bağlayan, aile ve toplum hayatının omurgasını oluşturan babalarımızın Babalar Günü´nü kutlar, kendilerine aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.´´
İskenderun Kaymakam v. ve Payas Kaymakamı Hasan Kılıçkaya, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, bilinçli, kültürlü, öz değerlerine sahip, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasında ve aile kurumunun yaşatılmasında babaların büyük sorumluluklar ve görev taşıdıklarını söyledi. Babaları ‘fedakarlık timsali´ olarak da adlandıran Kaymakam Kılıçkaya, yazılı mesajında, “Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran ve fedakârlık timsali olan babalar, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren, aynı zamanda evlatlarına ömür boyu maddi manevi her türlü desteği veren ve kendi mutluluğundan önce çocuklarının mutluluğunu düşünen erdem sahibi insanlardır. Aile huzurunun ve mutluluğunun devamı için ömrünü bizlere vakfeden babalarımıza hak ettikleri değeri vermeli, saygıda kusur etmemeliyiz. Bizlerle sevinen, bizlerle üzülen ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımızın bu mutluluğunu daimi kılmak için ailemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vermenin gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

Savaş: Babalar hayat yolculuğuna hazırlayandır
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda babaları ´çocuklarına iyilik ve doğruluk yolu gösteren onları hayat yolculuğunda destekleyen en kıymetli varlıklar´ olarak tanımladı. Çocukların geleceğe güvenle hazırlanmasında, hem kendilerine hem de tophlmuma karşı sorumluluklarında babaların rolüne işaret eden Başkan Savaş, mesajında şunları dile getirdi: 'Sorumluluk, sevgi ve şefkat değerlerinin nesillere aktarılmasında belirleyici bir rol oynayan elleri öpülesi babalarımız, aile bireylerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli rol üstlenmektedir. Hayat tecrübeleri ile bizlere her zaman yol gösterici olan, yolumuza çıkan her engeli ortadan kaldırmak için fedakârlıklar yaparak yaşam yolculuğunda bizleri destekleyip hedeflerimize ulaşmamız da katkı sağlamaktadırlar. Geleceğe güvenle hazırlanmamızda kendimize, yaşadığımız topluma ve ülkemize hayırlı birer birey olarak yetişmemizde büyük bir paya sahip en kutsal varlıklarımız olan babalarımıza sevgi, saygı ve hürmet göstermekte cömert olmalıyız.'

Ertem: Saygıyı hakkediyorlar
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ise Babalar Günü mesajında babaların emekleriyle hayata tutunmayı sağlayarak büyük bir saygıyı hak etttiklerini belirtti. Birol Ertem´in mesajı şöyle: 'Çınar ağacı gibi ailesine kol kanat geren, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren babalarımız varlıklarıyla bizleri onurlandırırken, emekleriyle hayata tutunmamızı sağlayarak büyük bir saygıyı hak etmektedirler. Babaların sahip olduğu erdemler, çocukların en büyük servetidir. Bir babanın çocuğuna bırakabileceği en önemli miras iyilik, doğruluk, dürüstlük, çalışma, paylaşma ve yardımlaşma gibi değerleri aşılamaktadır. Ailesi için her türlü fedakârlığı gösteren, onlar için hayatın zorluklarına göğüs geren, ailesi için mutlu bir gelecek hazırlamak adına gecesini gündüzüne katan babalarımız, ayrıca bizi hayata hazırlarken, zorluklara karşı nasıl mücadele edeceğimizi de göstermektedir. Çocuk hayata atılmak ve zorluklarla mücadele etmek için hep babasını örnek alır. Güvenli kollarına sığındığımız babalarımız evimizin direği, ailemizin dayanak noktasıdır.

Yaman: Sorumluluklar omuzlarında
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da bu yıl 18 Haziran Pazar günü kutlanacak Babalar Günü dolayısıyla basın açıklamasında hayatın anlamını ve güzelliklerini öğreten ve evlatları için her türlü fedakarlığa katlanan babaların, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve geleceklerini güvence altına alabilmek için ailenin sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını kaydetti. Yaman mesajında, 'Babalar, maddi manevi bütün imkânlarını seferber ederek hayat yolundaki engellerin aşılmasında en önemli kurtarıcı olmuştur. Aile mutluluğunu sağlayabilmek için gösterdikleri fedakârlık ve varlıklarıyla yüreğimizi ısıtan, mutluluk ve güven kaynağımız bütün babalarımızın ve baba adaylarımızın “Babalar Günü´nü” en içten dileklerimde kutluyorum” ifadesini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Yarın Babalar Günü

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00