Yarışarak mesaj verdiler

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 9. Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması, önceki gün yapıldı. Yarışmaya ?

GÜNCEL 6.11.2018 10:30:52 0
Yarışarak mesaj verdiler

İskenderun/SES

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 9. Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması, kent sahilinde yapıldı. Sürdürülebilir balıkçılık ve av yasakları konularında kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlenen yarışmaya İskenderun, Gaziantep, Adana ve Mersin´den 97 olta balıkçısı katıldı. İSTE Rektörü Türkay Dereli ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in birlikteişaret fişeği atmasıyla başlayan yarışma, balıkçıların oltaları atıp, beklemeye başlamasıyla sürdü. Yarışmada her yarışmacıya asgari boy yasağı olan ilk üreme boyundan itibaren avlanması gerektiği, avlanması tamamen yasak olan türlerin ise avlanmaması gerektiği de anlatıldı. Yarışmada asgari boy değerinin altında olan ve avcılığı yasaklanan balıklar yarışmacı ve hakemler tarafından yeniden denize bırakıldı.
Yarışma hakkında bilgi veren İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan, “Balık stoklarından gelecek nesillerin de yararlanabilmesi için sorumlu balıkçılık ilkesini benimseyen bizler konu ile ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sorumlu balıkçılıkta hedef, üretim kapasitesi sınırlı olan doğal balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Günümüzde doğal balık stoklarının üçte biri tamamen tükenmek üzeredir. Bu azalışın en temel nedeni balıkların üreyemeden ve aşırı avlanmasıdır. Ülkemizde uygulanan av yasakları çoğu zaman eleştirilse de, balıkçılık faaliyetlerinin halen güçlü bir şekilde sürmesini sağlamış, balık stoklarının on yıllar önce tamamen zarar görmesini engellemiştir. Unutulmamalıdır ki, balık stokları da diğer doğal kaynaklar gibi geçmişten bize bırakılan bir miras değil, gelecek nesillerden ödünç aldığımız bir değerdir. Balıkçılık düzenlemelerinde en temel kural, her bir bireye en az bir kez üreme şansı vermek için ilk üreme boyundan sonra avlamaktır” değerlendirmesini yaptı. Yarışmada kategorilerde dereceye giren yarışmacılara ödülleri veren İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, yarışmanın amacının sportif balıkçılığı özendirmek, geliştirmek ve bilinçli balıkçılığın ne demek olduğunu uygulamalı olarak göstermek olduğunu belirtti. Tutulan balıkların cinsine, büyüklüğüne ve türüne göre farklı kategorilerde ödüllerin verildiği etkinlikte bazı yarışmacılar, hem zevkle balık tuttuklarını hem de bilinçli avcılığın ne demek olduğunu kamuoyuna anlatmaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadklarını ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00