Yarışmayla farkındalık çabası

Hatay´dan 2 sağlıkçı, koronavirüs salgınında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak ve covid-19´a karşı ´maske, mesafe, hijyen ve aşı´ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Oto

GÜNCEL 10.08.2021 20:27:53 0
Yarışmayla farkındalık çabası

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyon tarafından düzenlenen 'Transanatolia 2021 Yarışması'na katılan sağlık çalışanlarından eczacı Barış Sönmez ile İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim eski Yardımcısı Dr. Lami Günay, Eskişehir´den Kars-Sarıkamış´a kadar sürecek 2.400 kilometrelik Transanatolia 2021 Yarışmasında kazanmanın yanı sıra farkındalık çalışması da yapacak.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun´da sağlıkçılar, koronavirüs salgınında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak ve covid-19´a karşı ´maske, mesafe, hijyen ve aşı´ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyon tarafından düzenlenen 'Transanatolia 2021 Yarışması'na katılıyor. Eskişehir´den Kars-Sarıkamış´a kadar sürecek 2.400 kilometrelik Transanatolia 2021 Yarışmasına eczacı Barış Sönmez ile İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim eski Yardımcısı Dr. Lami Günay katılıyor. GDr. Günay ve eczacı Sönmez, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde düzenlenen törenle Eskişehir´e uğurlandı. Uğurlama törenine İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, hastanede görevli hekimler ile eczacılardan oluşan sağlık çalışanları katıldı.
Transanatolia 2021 Yarışmasına katılan eczacı Barış Sönmez ve İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim eski Yardımcısı Dr. Lami Günay, yarışmaya ilişkin yaptıkları açıklamada, 'Covid-9´u önlemek adına verilen mücadeleye destek olmak ve koronavirüs mücadelesinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak; ´maske, mesafe, hijyen ve aşı´ konusunda farkındalık yaratmak ve Covid-9´un meslek hastalığı sayılsın' temasıyla kaplanmış 4x4 bir araç ile Raid kategorisinde Transanatolia 2021 Yarışına katıldıklarını ifade etti.

Yarışmayla ´aşılanın´ çağrısı da yapılıyor
Transanatolia 2021 Yarışmasının, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu´nun (TOSFED) resmi yarışı olduğunu ve 13 Ağustos´da tarihinde Eskişehir´den başlayarak, Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden geçilip, 21 Ağustos 2021´de Kars-Sarıkamış´ta son bulacağını anlatan Barış Sönmez ve Lami Günay, açıklamasını şöyle sürdürdü: '2.400 kilometrelik bir yarış rotası ile beraber yaklaşık 5.000 kilometre, 14 gün boyunca temamıza uygun kaplanmış aracımızla anma ve farkındalık projemizi kamuoyu ile paylaşma imkânımız olacak.

Neden yarışıyoruz? Çünkü Transanatolia Eskişehir´den Kars´a kadar, Anadolu´nun büyük bir kısmını geçiyor ve bize, tüm Anadolu halkına bir mesaj vermeye imkan tanıyor. Biz, hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için uzun bir yolculuk ama aynı zamanda bir anma töreni gerçekleştiriyoruz. Daha fazla sağlık çalışanının ve yurttaşımızın hayatını kaybetmemesi için de bunu bir sosyal sorumluluğa dönüştürmek istedik. Amacımız daha spesifik olarak ne? Bizi izleyen herkes şunları görsün istiyoruz; Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir. Bugün Türkiye´de aşı var. 18 yaş üzerinin aşı yaptırması önünde hiçbir engel yok. Ama aşı yaptırılmıyor. Birinci dozu yaptıranların da yarısı ikinci dozu yaptırmamış. Aşı koruyor. Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, covid nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99´u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90´ından fazlası aşısız. Ayrıca, Covid 19´un kimi öldüreceği de belli değil. Hayatını kaybedenlerin büyük oranı 65 yaş üzerinde. Ancak bu, daha genç olanlarımız hayatını kaybetmeyecek demek değil.
Genç, yaşlı demeden aşı olun.'

'Covid19 meslek hastalığı sayılsın'
Sağlık çalışanları ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine Covid 19´un meslek hastalığı sayılması noktasında borçlu olunduğunu düşündüklerini belirten Sönmez ve Günay, 'O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi tekrarlıyoruz: Covid 19 meslek hastalığı sayılmalıdır' dedi.
Antakya´da düzenlenen törene ilişkin açıklama yapan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, 'Covid-19´u önlemek için toplumsal farkındalık yaratmak ve zorlu mücadelemizde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızı anmak adına maske, mesafe ve aşı teması ile Transanatolia 2021, Raid kategorisine ilde görevli sağlık çalışanları ile müdürlüğümüzde start verdik. Transanatolia; Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu´nun (TOSFED) resmi yarışı olup, 12 yıldır uluslararası düzeyde ülkemizin tanıtımında büyük katkıları bulunmaktadır.13 Ağustos 2021 tarihinde Eskişehir´den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış´ta 21 Ağustos 2021 de son bulacak. 2.800 km´lik bir yarış rotası ile beraber yaklaşık 5.000 km ve 15 gün boyunca sosyal farkındalık teması kamuoyu ile paylaşılmış olacak. 5.000 km´lik yol boyunca Covid-19´a karşı farkındalığı arttırmak, aşının önemini belirtmek dışında ayrıca sağlık şehitlerimizi anmak ve adlarını yaşatmak için güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum' değerlendirmesine yer verdi.
Geçtikleri kentlerde il sağlık müdürlükleri ve eczacı odalarını da ziyaret edeceklerini belirten eczacı Barış Sönmez ise, Transanatolia 2021 Yarışmasının rotasına ilişkin olarak da şu açıklamayı yaptı:
13 Ağustos Cuma öğleden sonra Eskişehir´de Transanatolia 2021 seremoni startı.
14 Ağustos 2021 Cumartesi sabahı Eskişehir´den Nallıhan´a yarışın 1. Günü startı
15 Ağustos 2021 Pazar Nallıhan- Çorum yarışın 2. günü
16 Ağustos 2021 Pazartesi Çorum- Sivas Yıldız Dağı yarışın 3. günü
17 Ağustos 2021 Salı Sivas Yıldız Dağı- Erzincan yarışın 4. günü
18 Ağustos 2021 Çarşamba Erzincan-Erzurum yarışın 5. günü
19 Ağustos 2021 Perşembe Erzurum- Kars yarışın 6. günü
20 Ağustos 2021 Cuma Kars-Artvin-Sarıkamış yarışın 7. günü
21 Ağustos 2021 Cumartesi Sarıkamış Finiş Seremonisi
22 Ağustos 2021 Pazar Van, Batman İl Sağlık Müdürlüğü-Eczacı Odası ziyaretleri
23 Ağustos 2021 Pazartesi Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü-Eczacı Odası ziyaretleri
24 Ağustos 2021 Salı Gaziantep, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü-Eczacı Odası ziyaretleri.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29