Yaşadıkları yeri fotoğraflayıp, sergilediler

Mahalle çocukları, yaşadığı yeri kendi bakış açılarıyla fotoğrafladı ve bu karelerle Nergizlik İlkokulunda fotoğraf sergisi açtı.

GÜNCEL 26.04.2019 08:53:10 0
Yaşadıkları yeri fotoğraflayıp, sergilediler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlik ve açıklamalar sürüyor. İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (İSKFAD) öncülüğünde Arsuz´un kırsaldaki Nergizlik mahallesindeki çocuklar, yaşadığı yeri kendi bakış açılarıyla fotoğrafladı ve bu karelerle Nergizlik İlkokulunda fotoğraf sergisi açtı. İlk kez profesyonel fotoğraf makinasıyla fotoğraf çeken Nergizlik mahallesindeki çocuklar, fotoğraf çekimi öncesinde İSKFAD yöneticileri ve üyeleri tarafından fotoğraf ve fotoğraf çekimi hakkında da bilgilendirildi. 

Teorik eğitim sonrası Nergizlik ve yöresini kareleyen çocuklar, objektifinden yansıyaları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda okul bahçesinde düzenlenen şenlikte yöre sakinlerinin beğenisine sundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen şenlik ve buradaki serginin açılışını Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Nergizlik Ortaokulu Müdürü Memduh Gökbaş ve İSKFAD Başkanı Ayhan Karan birlikte yaptı. Fotoğraf sergisinde 16 çocuğun çektiği 32 fotoğraf sergilendi.
Okul bahçesinde düzenlenen 23 Nisan Şenliği ve Fotoğraf Sergisinde palyaçolar eşliğinde dans eden çocuklara İSKFAD üyeleri kaynak kitaplar, ansiklopedi, spor malzemeleri ve çeşitli hediyeler verildi; Çocuklar İzmir Marşı eşliğinde dans gösteri yaptı. Şenlikte okulda kütüphane oluşturulması için adım atıldı ve mevcut kitaplığın kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. 23 Nisan Şenliği ve Fotoğraf Sergisine, İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (İDOK), İskenderun Doğa Yürüyüşçüleri ve Fotoğraf Kulübü (İSDOY), İskenderun Rota ve Dağcılık Sporları ve Turkuaz Doğa Yürüyüşçülerinin de destek verdi, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi yönetimi de çocuklara Atatürk kitapları dağıttı.
Kırsalda yaşayan çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İSKFAD Başkanı Karan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını çocuklarla birlikte yaşadık. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara armağanıdır. Toplumun geleceği olan çocuklara sahiplenmek ve 23 Nisan´ın bayram coşkusunda katkı sunmak amacıyla mahalledeki çocukların çoşkusunu birlikte yaşadık” değerlendirmesini yaptı.
İskenderun´da faaliyet gösteren Sarı Zeybekler Derneği de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 'Atatürk ve dünya çocukları' konulu fotoğraf sergisi açtı. İskenderun Belediyesi Sanat Galerisindeki sergide, Banu Demirkent´in farklı ülkelerden çektiği 70 fotoğraf sergileniyor. Tatillerimi gelişmiş ülkeler ve 5 yıldızlı otellerde geçirmek yerine, az gelişmiş ülkelerindeki gerçeklerle yüzleşerek değerlendirdiğini ve oralardaki insanların yaşadığı zorlukları paylaştığını ifade eden Demirkent, sergimizdeki fotoğrafların Etiyopya, Küba, Güney Afrika, Kenya, Filipinler gibi ülkelerde çekildiğini söyledi.
Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, şu değerlendirmeyi yaptı: '23 Nisan´ın ayrı bir anlam ve önemi vardır. Her 23 Nisan´da çocuklarımız için daha güzel bir gelecek istiyoruz ama bu maalesef temenniden öteye geçememektedir. Atatürk, ´Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır´ dese de, ne yazık ki bugün terör örgütlerinin maşası yapılan, açlık sınırının altında yaşayan, okula gönderilmeyen, tarlada, sanayide çalıştırılan, istismara maruz kalan, şiddete uğrayan, kaçırılan, öldürülen kısacası çocukluklarını yaşayamadan büyüyen çocuklar bu ülkenin bir gerçeğidir. Minik bedenlerin, hastalıklı ruhların vicdansız ellerinde yitip gitmesi insanlığımıza leke sürmektedir. Bu noktada, gelin hiç zaman kaybetmeden çocuk istismarına, cinayetlerine çok ağır cezalar getirelim, yasal düzenlemeler yapalım. Artık icraata geçmenin zamanıdır. 23 Nisan; çocuklarımızın özgürce koşup, oynayabildiği, sesleri ile sokaklarımızı şenlendirdiği bir bayram olmalıdır.'
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da '23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması niteliğiyle dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesinde oldukça önemli bir adımdır. Kuşkusuz tarihine, kültürüne sahip çıkan bir kuşağın varlığı bizlere umut vermektedir. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağıdır' açıklamasında bulundu.

Öğrenci, dernek başkanı koltuğunda
Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden Cengiz Akar, Defne Su Kavak, Aslı Reyyan Dikmen, Eymen Dönmez ve Duru Çeliktaş, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneğine 23 Nisan ziyaretinde bulundu. Ziyarette, öğrencilerden Cengiz Akar, dernek başkanı A. Gökhan Alkan´ın başkanlık koltuğunu sembolik olarak devraldı. Sembolik başkan Akar, yönetimiyle yaptığı toplantıda, çarpık kentleşmenin kente zarar verdiğini, toplu taşıma kullanılmadığı için trafik sorunu oluştuğunu, ilin tarım, turizm ve sanayi kenti olduğunu, tarım ve sanayi sektörlerinde katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğini belirterek, turizme katkı sağlamak için de yeni tarihi bölgelerin turizme kazandırılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi´nde düzenlenen bayram etkinliğinde çocuklar dans edip, şarkı söyledi ve yaptığı gösterilerle eğlendi. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran´ın da katıldığı kutlamada konuşan Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necibe Açar, 'çocuklar, öğretmenleri ile birlikte çok çalışıp bizlere gösteriler hazırladı' dedi. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Duran da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması niteliğiyle dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesinde oldukça önemli bir unsurdur' değerlendirmesini yaptı.
Makamını, Bir İnci Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Mansur´a sembolik olarak devreden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da şu açıklamayı yaptı: 'Dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok büyük önem taşımaktadır. Bu günü, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Atatürk, onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni gösterirken, bizlere de, ülkesine, milletine ve cumhuriyetine sahip çıkan gençler yetiştirme vazifesi vermiştir. Bizler; taşıdığımız sorumluluğu güçlenen bir Türkiye olarak sürdürmeye devam ediyoruz.'
Antakya Belediye Çocuk Bakımevi´nde de etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Namık Mursaloğlu ve İbrahim Sarı ile belediye müdürleri de katıldı. Çocuk Bakımevi öğrencilerin dans gösterileri yaptığı etkinlikte konuşan Mursaloğlu, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. 23 Nisan, egemenliğimizin ilan edildiği tarihtir, ona ithafen verilmiş bir bayramdır. Bu nedenle bizim için önemlidir. Çünkü geleceği değiştirmek istiyorsak, iyileştirmek istiyorsak çocuklarımızdan başlamalıyız. Bunları başarabildiğimiz ölçüde hem dünyayı koruruz hem de geliştiririz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00