Yasağı, halk çalışmasıyla deleceğiz

24 Haziran´da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin siyasi partiler ile adaylar seçim çalışmasınının temposunu arttırdı. kentlerin sokak ve caddelerinde seçim anonsu yapan partiler, bildiri dağıtımını s?

SİYASET 4.06.2018 10:34:20 0
Yasağı, halk çalışmasıyla deleceğiz

Akın Bodur

Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, çalışmalarını sokak, cadde ve evlerde yürüttüklerini, çalışmalarda vatandaşın sorunlarını yüz yüze görüştüklerini ifade etti. Yaygın basının partisinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek´e yer vermediğini belirten Yıldırım, 'Diğer batıcı adaylar her gün televizyonda boy gösteriyor ama bizim adayımıza yasak uygulanıyor. Biz de yasağı halk çalışması ile deleceğiz' açıklamasını yaptı.
Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yıldırım, sistemin çaresizlik ve çözümsüzlüğü getirdiğini savunduğu açıklamasında şunları belirtti: 'Türkiye olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Çözümde olağanüstü olacaktır. ABD güdümlü borçlanma ekonomisi iflas etmiştir. ABD´nin Türkiye´ye dayattığı siyasal sistem çıkmazdadır. CHP, İYİ Parti muhalefet partileri de çaresizdir. Bu sistem partileri sistemin çıkmazlarını paylaşmaktadır. Millet, 24 Haziran günü sistem partilerine kırmızı kart gösterecek. İçine girdiğimiz çetin dönemin tek çözümü, Perinçek´in önderlik ettiği Vatan Partisi´dir. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacak. Çünkü, Türkiye´yi borç batağına batıran, Cumhuriyetin temel kurumlarıyla oynayan, bölgede ve Asya´da güvenilmeyen yöneticidir. Türkiye´nin yüz, yüze geldiği sorunların baş sorumlusu AKP yönetimidir. Avrasya yönelişinde Perinçek çizgisine yaklaşmıştır, ancak Türkiye´yi kamplaştıran uygulamaları, ekonomide çaresizliğe ve özellikle ağırlaşan dış tehdide karşı yetersizlikleriyle artık Türkiye´yi yönetemez, Türkiye artık Erdoğan´ı sırtında taşıyamaz. Türkiye´nin önündeki seçenek üç değil, tek seçenektir. Birisi Erdoğan-Bahçeli seçeneğidir. Bu seçeneğin Atatürk ve Cumhuriyetle ciddi sorunları vardır. İkinci seçenek ise kendini ´Millet İtifakı´ diye takdim etmektedir. Bu seçeneğin de saklı müttefikleri vardır. Bunlar HDP ve FETÖ ittifakını içinde barındırmaktadır. Demirtaş´ı, Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaklarını ilan etmişlerdir. ABD güdümündeki bir plan, bir iktidar planı değil, kaos planıdır. Türkiye´nin terörle mücadele ettiği koşullarda FETÖ ve HDP ile işbirliği içinde olanların hükümet olması olanaksızdır.
cumhur ittifakı ve millet ittifakı´nın ikisi´de NATO ve ABD yanlısı olduklarını ilan etmiştir.
Perinçek ve Vatan Partisi bağımsız, başı dik bir Türkiye´nin yaratılması mücadelesini yürütmektedir. Perinçek, 1980´lerden bu yana özelleştirmeye karşı, Atatürk´ün KİT´lerini savunan liderdir. Tekellerde, Telekomda, kömür İiletmelerinde, SEKA´da, Sümerbankl´ta, şeker fabrikalarında, Et Balık ve Süt Endüstri Kurumuında bütün işçi ve çiftçi hareketlerinde en ön safta yer almıştır. Halkımızın Vatan Partisi ve önderi Perinçek´in mücadelesini değerlendirerek, oy vermesini istiyorum.'

Dingil: AKP ile bölge ve ülke büyük hizmet aldı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de partisi AKP ile birlikte ülke ve bölgenin büyük hizmetler aldığını belirtti. AKP İskenderun ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftara katılan Dingil, 'Son derece önemli olan bir seçimin aferesindeyiz. Bu seçim ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam coğrafyası açısından büyük önem taşıyor. 24 Haziran seçimlerinde milletin adamı genel başkanımız, cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olacaktır. Cumhurbaşkanımızı 24 Haziran seçimlerinde Allah´ın izniyle iyi bir oy oranıyla seçeceğiz. Dualarımızı ve gayretlerimizi esirgemeyelim. Bu ülkenin geleceği ile alakalı AK Parti hükümetleri döneminde hep güzel işler yapıldı. Sizlerin de desteğiyle çok güçlü bir Meclis ve çok güçlü bir Cumhurbaşkanıyla birlikte 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız' dedi. İfara, AKP Hatay aşkanı İbrahim Güler ve partinin İskenderun ilçe başkanı Bestami Bilgili ile adaylar da katıldı.

CHP, tarım işçileriyle buluştu
CHP Hatay il örgütü de seçim çalışmaları kapsamında zeytin fidancılığı yapan tarım işçileriyle bir araya geldi. Tarım işçilerina partisinin şapkasını dağıttıklarını belirten CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, 'Tarımın ve tarım işçilerinin dertlerini dinledik. Sıkıntılarını dinlediğimiz emekçilerimizin dertlerine derman olsun diye cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce‘nin asgari ücret yükseltileceği, vergilerin azaltılacağı, teşviklerin artacağı, çiftçi ve esnafın destekleneceği mesajını da ilettik' dedi.

Özel: Kabine 25 Haziran´da ilan edilecek
AKP Hatay milletvekili adayılar Abdulkadir Özel ve Ecrin Nazlı İnan da, İskenderun Ticaret Borsası ziyaret etti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve AKP ilçe yönetiminin de bulunduğu ziyarette konuşan Özel, “Ovanın, Körfezin vekili ayrımı olmadan, Hatay´ın tüm ilçelerinin sorunlarını, tüm vekillerimiz olarak ortak çözümler üreteceğiz' dedi. Adaylar Özel ve İnan ile beraberindeki heyete borsaya bağlı firmaların yaşadıkları sıkıntıları anlatan Ticaret Odası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu da Hükümetin üreticiye ödenen tarım ürünlerindeki destekler ile ilgili bürokratik işlemlerde yaşanan sıkıntıları anlattı. Vayısoğlu, “Bizde tescil yaptıran firmalarımız iadeleri alamıyor. Gerekli incelemeler kısa sürede bitmiyor. Zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Bu aksaklıklar da ödeme dönüşlerinde sıkıntı oluyor” dedi. 24 Haziran seçimlerinde partisinin güçlü bir şekilde iktidara geleceğini belirten Özel, “25 Haziran´da Beştepe´den kabine ilan edilecek. Başbakanlık kararnameleri ile yapılacak çalışmaların önündeki engeller bir imza ile kaldırılacaktır. Yapılacak çalışmalar daha hızlı ve pratik olacaktır. Çok daha güçlü bir parlamenter ile çok daha güçlü bir temsil ile tüm bunların çözümü mümkündür. Bizim için 24 Haziran´ın çok daha ciddi kıymeti harbiyesi var. Bir problem ve yatırımlar ortak olarak değerlendirilecektir. Sorunları tüm milletvekillerinin ortak çalışmasıyla çözeceğiz” diye konuştu.

Yayman: 24 Haziran´da Türkiye´nin geleceğini seçeceğiz
AKP Hatay milletvekili adayı Hüseyin Yayman ise Türkiye´nin ekonomi üzerinden diz çöktürülmek istendiğini savundu ve 'Ülkemizi, kaos üzerinden yıkmak isteyenlere izin vermeyecegiz' görüşünü belirtti. Kırıkhan´da seçim ziyaretlerinde bulunan AKP adayı Yayman, çocukların geleceğine hep birlikte sahip çıkacaklarını anlattığı açıklamasında şunları söyledi: 'Bu seçimde sadece Recep Tayyip Erdoğan´ı ülkemize cumhurbaşkanı, parlamentoyu seçmeyecegiz. Yenimahalle´nin geleceğini, kardeşlerimizin, annelerimizin, çocuklarımızın, Türkiyenin geleceğini seçecegiz. Türkiye´ye umut bağlayan mazlumların kaderini seçecegiz. Onun için sorumluluğunuz çok büyük. Yılmayacağız, uyumayacağız, daha çok çalışacagız.'
Yayman, Türkiye´nin Suriye, Irak ya da Afganistan olmasına asla izin vermeyeceklerini de ifade etti. Yayman, 'Hatay´a vekil olmaya değil hizmetkar olmaya talibiz. Hatay´da statü peşinde değiliz Hatay´a hizmet yapmaya koşan, çalışan terleyen bir vekil olarak hizmete talibiz. Bizler Recep Tayyip Erdoğan´ın yol arkadaşları, dava arkadaşlarıyız. Onun dediği gibi bu seçimler Türkiye için bir yol ayrımıdır. Bu seçimlerde biz ya olacagız, ya ölecegiz ve bu seçimleri muhakkak kazanacagız. AK Parti Türkiye´de sessiz bir devrim gerçekleştiren partidir. AK Parti demek fakirin, fukaranın, öksüzün, yaşlının partisi demektir. Heyecanımız var bu ülke için sevdamız var Hatay için sevdamız var. Hatay´ın dağlarına Amik ovasına sevdamız var.'

Güzelmansur: Türkiye´ye hepberaber sahip çıkmamız gerekiyor
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antakya Şubesini ziyaret edip, dernek başkanı Kezban Kuran ve üyeleriyle görüştü. Ziyarette konuşan ADD şube başkanı Kuran, “Hepimiz Cumhuriyet sevdası yolunda çalışıyoruz. Kulvarlarımız farklı olabilir, ama aynı amaç için çalışıyoruz” dedi ve başarı dileğini iletti. ADD´nin yaptığı faaliyetleri takip ettiğini ifade eden CHP adayı Güzelmansur da 'Gençlerin ufkunun açılması yönünde önemli eğitim çalışmalarını takdire şayandır. Eğitim sorunu olan bir yönetimle karşı karşıyayız. Onlar kişisel hesap yapıyor, bizler ise yarının geleceği olan çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için hesap yapıyoruz. Bizim gidecek Türkiye´den başka yerimiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne hepimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik ile sahip çıkmamız gerekiyor. İnşallah 25 Haziran sabahı CHP iktidarı ile işbaşında olacağız' diye konuştu. Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç ve yönetimini ziyaret eden Güzelmansur, emeklilerin sıkıntı ve sorunlarını dinleyip, şu değerlendirmede bulundu: 'Emeklilerimizin sosyal ve ekonomik sorunlarını biliyoruz. Demokrasi, ekonomi, eğitim, toplumsal barış ve dış politikadan oluşan 5 ana temel sorunları tespit ederek, hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah 25 Haziran sabahında emeklilerin sorun yaşamadığı, sorunların çözüldüğü bir CHP iktidarı ile işbaşında olacağız. Allah´ın izni, milletimizin isteği ile birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kazanacağımıza inanıyorum. Kazanan emekliler olacak, kazanan Hatay, Türkiye olacak.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00