Yasak dışı alan izni artık valilikten

Hatay Valiliği, insansız hava araçlarının (İHA) kullanımıyla ilgili geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemenin kapsamını genişletti. Daha önce 24 saat önceden bildirim ve kaymakamlık izni talep edilirken, izin merci valilik makamı olarak değ

22.07.2017 10:47:52 0
Yasak dışı alan izni artık valilikten

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun Kaymakamlığı´ndan yapılan açıklamada, “Hatay Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünün 17.07.2017 tarih ve 23667 sayılı emirleri gereğince; İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı (SHT-İHA) ´nın 18.maddesinde sayılan uçuşa yasak bölgeler dışında kalan alanlarda Valilik Makamı´ndan izin almak kaydıyla kolluk gözetim ve denetiminde sınırları belirlenerek uçuş yapılabileceği bildirilmiştir” denildi.
Hatırlanacağı gibi İskenderun Kaymakamlığı´nın Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü´nün ´İnsansız Hava Araçları Talimatı´ ile 17 Mayıs tarih ve 2016/12 sayılı Valilik Genelgesi´ne dayandırılan 13.06.2016 tarih ve 2016/1 sayılı ‘İnsansız Hava Araçları İle İlgili Yasaklama Kararı´nda insansız hava araçlarının güvenlik bakımından önem oluşturan kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlar üzerinde ve 200 metre çevresinde kullanılamaması uygulaması başlatılmıştı.

Terör ihtimali yasak getirmişti
Yasaklanan bölgeler dışındaki kullanım için ise Kaymakamlık izni alınarak uçuştan en az 24 saat önce izin şartı getirilirken, yasaklama ile ilgili takip işlemlerinin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütüleceği kaydedilmişti. yasaklamanın ´terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruşlar ile güvenlik güçlerimize karşı kullanılması ihtimaline´ karşı alındığı belirtilmişti.

Yasaklama nereleri kapsıyor?
Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya DRONE) ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçları Kaymakamlık binası ve lojmanı, Adliye Binası ve Lojmanları, Belediye binası ve tesisleri, Şehit Teğmen Tor Kışlası, General Şükrü Kanatlı Kışlası, Askeri Gazino ve Lojman, İskenderun Askerlik Şubesi, Sahil Lojmanları, İskenderun Deniz Üs K.lığı Kışlası, Ş. Er Remzi İlboğa Kışlası, Deniz Er Eğitim Alay K.lığı Kışlası, Pirireis Askeri Lojmanları, Leventler Askeri Lojmanları, İskenderun Deniz Müzesi, Sarıseki Akaryakıt ve Mühimmat Depo K.lığı Kışlası ve İskelesi, Transit Merkezi Kışlası, Akbağlar Lojmanları, Esentepe Lojmanları, Sahil Güvenlik Lojmanları, 51´inci Bkm. Mrk. K.lığı Kışlası ve Lojmanları, Şht. Asb. Zeki Karakaya Kışlası, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şht. Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği Binası, Şht. Haydar Polis Merkezi Amirliği Binası, NATO Dolum Tesisleri, Sağlık Grup Başkanlığı Binası, Körfez Devlet Hastanesi, MİT Bölge Müdürlüğü, TEDAŞ Binası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, Özel Harekat Grup Amirliği, T.M.O., Milli Emlak ve Mal Müdürlüğü, Vergi Daireleri, Merkez Bankası, İSTÜ Kampüs Yerleşkesi, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Meteoroloji Müdürlüğü, Devlet Diş Hastanesi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi, İskenderun Demir Çelik LojmanlarıAdana Çimento FabrikasıÇobandede TRT Verici İstasyonu ile üvenlik bakımından önem arz eden kamu kurum ve kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları üzerinde ve 200 metre çevresinde kullanılamayacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00