Yasak yok, ´şerit var´

İskenderun´da belediye esnafın kaldırımı kapatmasına karşı ´sıfır tolerans´ uygulayacağını belirtirken, koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında İskenderun İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulunun aldığı bazı kararların uygulanmas

GÜNCEL 2.12.2020 17:05:53 0
Yasak yok, ´şerit var´

İskenderun/SES

 Karar üzerine kentte görev yapan bazı gazeteciler, internet sitelerinde sahilin kapandığı yönünde haber yaparken, benzer bir ifadeyi de sosyal iletişim sitelerinden paylaştı.
İskenderun Hıfzısıhha Kurulunun, 01 Aralık 2020 tarihli 2020/110 sayılı kararında 'sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek, giriş çıkışların denetlenmesine' ilişkin Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımın bir bölümü tamamen yayaya açılırken, bir bölümünün ise yarısı şeritle kapatıldı. İskenderun´daki lunapark girişi yanındaki alandan başlayarak yıkılan doğumevi hastanesi karşısına kadar olan bölümde kaldırımın tamamı yaya kullanımına açıkken, sonrasından başlayıp sahilin sonuna kadar olan bölümde kaldırımın yarısına üzerinde ´girilmez´ yazılı şerit çekildi.

Atatürk Anıtı girişini çekilen şerit, cami girişine çekilmedi
Kurulun aldığı altı maddelik karar arasında, 'Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarının giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına; sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek, giriş çıkışların denetlenmesine' ifadesi kapsamında kararın uygulanmasını yapanlar şeridi kaldırımın bir bölümüne de çekti. Şeritle, Atatürk Bulvarının sahil kesiminde kalan belediyenin 2 sosyal tesisi, 1 pastane ile 3 cafe-lokantaya giriş yolları da çekilen şeritle yasaklı imajı yaratılırken, Atatürk Anıtı Alanı girişini de ´girilmez´ şeridi çekildi, ancak sahil kesiminde kalan Nihal Atakaş Cami girişini şerit çekimi yapılmadı.

Şerit çekimini yurttaşlar nasıl yorumluyor?
Sahildeki kaldırımda yürüyen bazı yurttaşlar şerit çekilen yerin sonrasının yasaklı olduğunu düşündüklerini belirtirken, bazı yurttaşlar ise ilçe hıfzıssıhha kurulu kararını gördüklerini ve yasağın olmadığını bildiklerini ifade etti. Sahil kesiminde görev yapan güvenlik güçleri ise kendilerine verilen emrim parklarda insanların oturması ve toplu olarak bir arada bulunmasının önlenmesi yönünde olup, sahil kesimine ilişkin bir yasağın olmadığını, uygulamayı da bu şekliyle yaptıklarını söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00