'Yaşamdan damlalar' çıktı

Gazetemizin köşe yazarlarından olan emekli mühendis Katkat, 1999-2002 yılları arasında kaleme aldığı 10 ayrı öyküyü, 'Yaşamdan damlalar'da buluşturdu.

GÜNCEL 24.06.2020 11:13:34 0
 
Halit Katkat´ın yazdığı 'Yaşamdan damlalar' adlı öykü kitabı yayımlandı. Gazetemizin köşe yazarlarından olan emekli mühendis Katkat, 1999-2002 yılları arasında kaleme aldığı 10 ayrı öyküyü, 'Yaşamdan damlalar'da buluşturdu. 
'Yargı-la-ma; Vişne şeker; Umudun tükenişi; Sen buranın karıştırıcısı mısın?; Musula şeker; Mucit teknisyen; Küçük hamam çıkmazı; Korku; Kartal; Engel/siz; Düğün; Bayram otobüsü; Allah kimseyi borçlu etmesin; Kanaat bakkaliyesi' öykülerini birleştiren ´Yaşamdan damlalar´ adlı kitap, 159 sayfadan oluşuyor. 
 
Kitap, 500 adet basıldı
 
Yazar Katkat, İkinci Adam Yayınlarından çıkan kitabı ve 500 adet yasılan ´Yaşamdan damlalar´a ilişkin tanımlamasında şu ifadelere yer veriyor: 'Elinizde tuttuğunuz bu kitapta bazen sizi hüzünlendirecek bazen gülümsetecek, bazen de düşündürecek öyküler yer almaktadır. Köylü kadının dut ağacı ile bütünleşen yaşam kavgasını, dürüstlüğün örneği bir bakkalın yaşam öyküsünü, okula gönderilmeyen engelli bir gencin okuma sevdası uğruna engelleri nasıl aştığını, suçsuz yere yargılanan bir köylünün acılarını, dayakçı öğretmene velilerin tepkisini, okula gitmek için yirmi iki kilometre yaya yürüyen öğrencilerin yol serüvenlerini, eskilerde kalan bir köy düğününü, ünlü olmak isteyen bir teknisyeni vb. bu öykülerde okuyup güzel yurdumuzun güzel insanlarınının yaşamlarına tanık olacaksınız.'

 


Anahtar Kelimeler: Yaşamdan damlalar çıktı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23