Yaşı küçük derdi 'Büyük'

İskenderun´da ailesinin karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye götürdüğü 8 yaşındaki kızın böbreğinde kötü huylu olduğu belirtilen 8 santimetre kitle bulundu.

13.12.2017 10:59:53 0
Yaşı küçük derdi

 

Dumlupınar Mahallesi´nde yaşayan Mustafa ve Aişe Savcı çiftinin üçüncü sınıf öğrencisi 8 yaşındaki kızı Nilüfer Savcı, okulda bulunduğu sırada sınıf öğretmenine karnının ağrıdığını söyledi. Öğretmenin de aileye haber vermesi üzerine İskenderun Devlet Hastanesine götürülen küçük kızın böbreğinde kötü huylu olduğu bildirilen 8 santimetre büyüklüğünde kitle tespit edildi.
Anne Savcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızında karın ağrısı şikayetinin ardından kusma ve mide bulantısı görüldüğünü söyledi.
Götürdükleri doktorların ilk etapta soğuk algınlığı ihtimali üzerinde durduğunu anlatan Savcı, şikayetlerin devam etmesi üzerine yeniden hastaneye başvurduklarını anlattı.
Bu sefer de apandisitin kontrol edilmesi için ultrason çekildiğini ifade eden Savcı, 'Ultrasonda bu hastalık görüldü. Verilen raporda ´Sağ böbrekte 8 santimetre büyüklüğünde kitle´ yazıyordu. Sonra bizi Adana´ya sevk ettiler. Orada da kontroller tekrar yapıldı ve bize kitlenin büyük ve kötü huylu olduğu söylendi.' dedi.
Kızının şu an Adana Özel Başkent Hastanesi´nde kemoterapi gördüğünü bildiren Savcı, 4 hafta sonunda küçülme olması durumunda kitlenin alınacağını kaydetti.
Savcı, çok zor bir dönemden geçtiklerini ancak bir an önce kızının sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade etti. Baba Mustafa Savcı da uzun soluklu olması beklenen tedavi sürecine başladıklarını belirterek maddi durumları olmadığı için zorlandıklarını söyledi.
Sigortası olmadığını, günlük işlerde çalıştığını aktaran Savcı, kızının tedavisi için uzanacak bir yardım eli beklediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Yaşı küçük derdi Büyük

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00