24 yaşındaki işçi hayatını kaybetti

Payas´ta 24 yaşındaki Mehmet Altan, çalıştığı fabrikada elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. EMEP İskenderun İlçe Başkanı Kılıç, ağır sanayide önlem istedi, bölgede iş kazaları ve meslek hastalıkları için ihtisas ha

HATAY 6.02.2021 11:33:52 0
24 yaşındaki işçi hayatını kaybetti

Fabrikada oluşan bir arızayı tamir etmeye çalıştığı sırada Mehmet Altan, elektrik akımına kapıldı. Fabrika çalışanlarının haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri Altan´ın hayatını kaybettiğini belirledi. Meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

EMEP önlem ve ihtisas hastanesi istedi

Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Başkanı Makbule Kılıç, kazada hayatını kaybeten Mehmet Altan´ın, Atakaş Çelik fabrikasında elektrik kesintisi yapılmadan vinç arızasına çıkarıldığını belirtti. Kılıç, “Fabrikada çalışan işçiler bu tip kazalar için güvenlik amaçlı herhangi bir tedbirin olmadığını ve kaza geçiren işçinin bir saate yakın vinç raylarında mahsur kaldığını ifade ediyor” dedi.

İş kazalarında ‘işverenlerin ortaya çıkan maliyetler yüzünden gerekli önlemleri almamasının´ en önemli sebeplerin başında geldiğini ifade eden Kılıç, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bölgemiz bir İskenderun´dan Osmaniye´yi kapsayan binlerce işçinin çalıştığı bir sanayi havzasıdır. Hergün birçok iş kazası gerçekleşmektedir. Birçok işçi meslek hastalıkları yüzünden sağlığını kaybetmekte veya erken yaşta hayatını kaybetmektedir. Bölgemizde kazalar ve meslek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış bir hastanenin kurulması şarttır. Bir an önce böyle bir hastanenin kurulması şarttır.”

 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19