Yaşlılara Saygı Haftası

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, Belen´de protokol, yaşlılarla biraraya geldi.

GÜNCEL 20.03.2018 10:16:43 0
Yaşlılara Saygı Haftası

Belen Kaymakamlığı ve Sebati Günenç Ortaokulu işbirliğiyle Belen Seyir Terasında düzenlediği etkinliğe, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bakır, SYD Vakfı Müdürü Zeynep Öztürk, Sebati Günenç Orta Okulu Müdürü Erdal Ayvazoğlu, okul aile birliği yönetimi, öğrenciler ve yaşlı aileler de katıldı.
Etkinlikte konuşan Kaymakam Aydın, büyükleri, yaşlanan ama ihtiyarlamayanlar olarak tanımladı. Aydın, 'Bugün yaşlılara saygı haftası başlangıcı olmasının yanında Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü ve aynı zamanda Şehitleri Anma Günüdür. Bir araya gelelim hasbihal edelim, bir sıkıntınız varsa notlarımızı alalım, kaymakamlık ve belediye başkanlığı ile birlikte çözümü hususunda gayret gösterelim istedik' dedi.
Belen Milli Eğitim Müdürü Şahan da Yaşlılar Haftası kapsamında, ulu çınarları bir araya topladıklarını ifade etti ve 'Büyüğe saygısı olmayanın, küçüğe sevgisi olmaz, düsturundan yola çıkarak, sizleri yad ederek burada hoş sohbet edelim diye düşündük' değerlendirmesini yaptı.
Öğrencilerden oluşan koronun müzik dinletisi sunduğu etkinlikte, katılanlar öğle yemeğini birlikte yedi.
AKP İskenderun İlçe Başkanı B.Bestami Bilgili de, haftaya ilişkin yazılı yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak birey olarak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımıza değer vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de elbette bizlere düşmektedir.'
Toplum Gönüllüleri Vakfı İskenderun Şubesi üyeleri de, Beyaz Melek Bakım Merkezini ziyaret edip, moral desteğinde bulundu. Ziyaretke bakım evindeki kalanlarla sohbet eden TOG Gönüllüleri, gitar eşliğinde onlarla güzel vakit geçirdi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29