Yavuz: Çocukların özel bir duyarlılığa ve korunmaya ihtiyaçları var

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, her çocuğun sağlıklı çevre, kaliteli bir eğitim ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti.

GÜNCEL 20.11.2023 09:16:00 0
Yavuz: Çocukların özel bir duyarlılığa ve korunmaya ihtiyaçları var

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında çocukların mutlu, huzurlu, her türlü ihtiyaçtan uzak ve kendinden emin olarak yetiştirilmelerinin önemine dikkat çekti, “Her bir çocuk, insanlık onur ve haysiyetine yakışır ve yaraşır bir dünyaya açılan birer kapı demektir” dedi.

Yarınlarımızı inşa etmek isteyen herkesin, çocukların bugününe ve eğitimine önemle sarılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, mesajında şunları kaydetti: “Çocuklarımıza daha güzel ve müreffeh bir ortam sunarak, eğitimine önem verip, ülkesine ve milletine faydalı birer fert olarak yetiştirerek kendi geleceğimizi de teminat altına almış oluruz. 
Çocuklarımızın bizlere Allah’ın birer emaneti ve onların aynı zamanda bizim için birer imtihan vesilesi olduğunu, Yüce Allah’ın buyrukları ve Kutlu Peygamberimizin örnek aile hayatı sayesinde öğrendik. Dolayısıyla bizim için çocuk, nimetlerin en büyüğü olmakla birlikte, iki cihan saadetine uzanan da kutlu bir yoldur. Bilmeliyiz ki, çocuklarımız bizim aynamızdır ve aynı zamanda geleceğe yansıyacak halimizdir. O halde o aynanın neyi yansıtacağını belirlemek, herkesten önce bizlere düşer.
Her çocuk sağlıklı çevre, kaliteli bir eğitim ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 192 ülke ile birlikte Türkiye'nin de imzasını taşıyan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyle güvence altına alınan Çocuk Hakları Günü'nde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, savaşların olmadığı daha adil ve huzurlu bir dünyada yaşamaları en büyük dileğimizdir.”
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19