´Yaya geçidi´ farkındalığı

Karayolları Trafik Kanununda yapılan düzenlemeyle bu yılın ´Yaya Öncelikli Trafik Yılı´ ilan edilmesi kapsamında dün Hatay´ın 15 ilçesinde bürokratların da katılımıyla ´Yaya Geçidi Nöbeti´ farkındalık etkinliği yapıldı.

GÜNCEL 3.10.2019 11:51:01 0
´Yaya geçidi´ farkındalığı

Akın Bodur/İskenderun

 26 Ekim 2018 tarihinde Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde yapılan düzenlemeyle 2019 yılı ´Yaya Öncelikli Trafik Yılı´ ilan edilmiş, 06 Şubat 2019 günü farkındalık etkinlikleri düzenlenmişti. Bu kapsamda dün de ´Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz´ yaklaşımıyla yayalar karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçidini kullanmaları, sürücüler de yaya geçitlerine geldiklerinde yavaşlamaları ve yayalara öncelik hakkı verilmesi konusunda uyarıldı. İskenderun´da kaymakam İskender yönden, belediye başkanı Fatih Tosyalı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Şoförler Odası Başkanı Erol Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ile kamu kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla kentin birçok yerinde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Atatürk Bulvarında karşıdan geçişte yaya geçidini kullanan kaymakam Yönden ve belediye başkanı Tosyalı, Atatürk Bulvarı ile Şehit Pamir Caddesinin kesiştiği noktada halka ve sürücülere broşür dağıtarak, bilgilendirdi. Polisler de saat 13.00-15.00 arasında kentin birçok yerinde sürücü ve halkı broşür ve açıklamalarla bilgilendirip, hassasiyet göstermeleri konusunda uyarıda bulundu. İskenderun Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül ve İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş´in katılımıyla, kentin Ulucami Caddesinin kanatlı Caddesiyle kesiştiği noktadaki yaya geçidinde yaya ve sürücüleri bilgilendirdi.

Yaya ve sürücülere broşürle seslenildi
İskenderun´da halka ve sürücülere dağıtılan broşürde, 'Yaya önceliğinin yaşam önceliğiyle eş değer olduğunu bir kez daha vurgulamak için bugün yaya geçitlerinde yerimizi aldık. Yaya ölümlü kazaların en aza indirilmesi, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışının sağlanması, toplumun yaya önceliğin konusunda bilinçlenmesi; insan hayatının her şeyin önünde tutulması için hepimi yaya geçitlerinde nöbetçiyiz. Sizin duyarlılığınızla daha güvenli bir geleceğe ilerleyeceğiz' ifadesine yer verildi.
Kaymakam Yönden, kentte yaşayanlar ise sürücülerin yaya konusunda hassas olmasını isterken, İskenderun´un medeniyet kenti olduğunu ifade etti. Yönden, kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları önünde ve yaya geçitlerinde ´Yaya Geçidi Nöbeti´ farkındalık etkinliğinin yapıldığını belirtirken, belediye başkanı Tosyalı da, trafik kurallarına daha fazla hassasiyet göstermesinin olası üzücü olayların önlenmesini getireceğini belirtti ve farkındalık etkinliğinin bu amaçla yapıldığını belirtti.

Karanfil ve broşürle farkındalık
Antakya´da Cumhuriyet Meydanındaki Köprübaşı´nda yapılan ´Yaya Geçidi Nöbeti´ farkındalık etkinliğine Hatay Valivekili Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanvekili Ahmet Temel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da katıldı. Etkinlikte değerlendirme yapan valivekili Tetikoğlu, “İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ´öncelik yayaların´ kampanyasıyla bu yıl “Yayalar Yılı” ilan edildi. Etkinlik bu ana çerçevede yapılan ikinci etkinliktir. İlkinde yaya önceliğini vurguladık, devamını ise bugün ‘yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz´ sloganıyla gerçekleştiriyoruz. İnsana verilen değeri gösteren bu tür uygulamaların gerçekleşmesinde emeği olan ve uygulamaya destek veren bütün kurumla ve vatandaşlara teşekkür ediyorum' dedi. İlde etkinliği 735 görevliyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Hatay İl Emniyet Müdürü Yavuz de 'Amacımız trafik güvenliğini yaya öncelikli olarak sağlamak, bu olguyu hem yayalarımıza hem araç şoförlerimize özellikle de yeni yetişen genç nesillere özümsetmek, uygulanmasını sağlamak' diye konuştu. Valivekili Tetikoğlu ile törene katılanlar yayalara ve kavşaktan geçen araç sürücülerine broşür ve karanfil dağıttı.

Haftaya ortaya 100 kaza oluyor
Hatay´da haftada ortalama 118 dolayında trafik kazası yaşanıyor. Bu kazalarda yaşanan can kayıpları farklılık taşırken, ortalama 70 ile 120 kişi arasında yaralanmalar oluyor. kazaların bir bölümünü yaya-araç çarpışmasından kaynaklanıyor. İskenderun, Arsuz, Belen ve Payas bölgelerinin de Hatay´da en çok kazaların yaşandığı kentler arasında bulunduğu biliniyor.

Kaldırımlar yaya güvenliğini sağlıyor
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi de yaya güvenliğinin sağlanmasına yönelik üstyapı hizmetlerine devam edildiğini, yol yapım, bakım ve onarım hizmetlerinin sürdüğünü belirtti. HBB yetkilileri, Antakya´nın Odabaşı ve Emek mahallelerinde kaldırım ve bordür döşeme çalışması gerçekleştiren ekiplerin, Emek Mahallesi Şükrü Balcı Caddesindeki deforme olan kaldırımlarda onarım çalışması, Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi´nde kaldırım yenileme çalışması yaptığını belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04