'Yayalar için 5 adımda güvenli trafik'

Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kutlanıyor.

GÜNCEL 10.05.2022 15:39:26 0

İskenderun/SES

 7-13 Mayıs tarihleri arasındaki hafta kapsamında İskenderun´da ´trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafik kurallarına titizlik ve hassasiyet ile riayet edilmesinin önem ve önceliği´ hakkında bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla sürücülere broşür dağıtıldı.
İçişleri Bakanlığının koordinesinde düzenlenen ve 'Yayalar için 5 adımda güvenli trafik' mottosuyla ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulanan proje kapsamında ilçede sürücü ve yayalara ´genel trafik düzeni ve güvenliği´ konusunda broşür ve hediye dağıtıldı. Kentin Şehitpamir Caddesinin Kanatlı Caddesiyle birleştiği noktada düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Tayfun Bülbül ile trafik ekipleri de katıldı.
Belen´de de kaymakam Hayrettin Baskın, belediye başkanı İbrahim Gül, emniyet müdürvekili Metin Eker, Belen polis kontrol noktasında, karayolunu kullanan sürücülere Trafik Haftası kapsamında bilgilendirme broşürü verdi. Belen Belediye Başkanı Gül, 'Mayıs ayının ilk haftası, vatandaşlarda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutluyoruz. Toplumda ve her bireyin yaşamında, karayolu trafiğinin önemli bir yeri bulunmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda, binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır' açıklamasını yaptı. Antakya´da Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte ise Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, vatandaşların bilinçlenmesi için medyayı da etkin olarak kullandıklarını ifade etti. Arıbaş, trafik kurallarına uyarak gösterdikleri örnek davranışlar dolayısı ile yılın sürücüsü olmaya hak kazanan şoförlere ödül ve plaket verildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Arsuz´un Çetillik Mahallesindeki Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen etkinlikte ise yaya ve sürücülere ´Yayalar için 5 adımda güvenli trafik´ konulu 120 el broşürü dağıtıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19