‘Yayaya öncelik´ uygulaması

İskenderun´da 'yaya öncelikli trafik' uygulaması dün yapıldı.

GÜNCEL 7.02.2019 13:24:24 0
‘Yayaya öncelik´ uygulaması

Akın Bodur/İskenderun

Uyulama ile yayaların, yaya geçitleri veya trafik ışık ve levhalarının olmadığı yerde üstün geçiş hakkının olduğu düzenleme anımsatılmaya çalışıldı. Kentte 46 noktada yapılan yaya öncelikli trafik uygulamasında 228 polis görev aldı.

İlk uygulama Şehitpamir caddesi üzerinde
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden öncülüğünde, ilçe emniyet müdürü, ilçe jandarma komutanı ve kurumların müdürlerinin katılımıyla farkındalık yaratmak amacıyla da başlatılan yaya önelikli trafik için birbuçuk saat süren çalışma yapıldı. Yağmur altındaki ilk uygulama, kentin Kanatlı Caddesi ile Şehitpamir Caddesinin kesiştiği noktada başlatıldı. Kaymakam Yönden, uygulama kapsamında engelli bir yurttaşla birlikte caddeden geçti, sürücülere karanfil ve kartondan şapka ile uygulama hakkında bilgi bulunan 'öncelik hayatın, öncelik yayanın' broşürlerini dağıttı. Uyulamaya katılanlar daha sonra benzerini Atatürk Bulvarı ile Şehitpamir caddesinin kesiştiği yerde gerçekleştirdi.

Yönden: Hatay´da bu kültür var
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 'yaya öncelikli trafik uygulaması' kültürünün aslında yıllardar İskenderun ve Hatay´da olduğunu ifade etti. Kaymakam Yönden, 'Biz bu uygulamayla, bunu bir kez daha hatırlatmış oluyoruz. Farkındalık yaratmış oluyoruz' değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Yönden, 'Bizim sevdamız da sevgimiz de halkadır. Bu doğrultuda yaya geçitlerinde meydana gelen ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçmek ve vatandaşlara yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü tanımak amacıyla bu farkındalık etkinliğini ülkemizde olduğu gibi ilçede de uyguluyoruz. Hatay´da yayalarımıza karşı var olan hassasiyeti daha da güçlendiriyoruz. Bizim özel günümüz de özel ilgimiz de vatandaşıa hizmet üzerinedir. Halkın yaşamına katacağımız kolaylıklar üzerinedir' dedi.
Kaymakam Yönden, uygulma öncesi ve sonrasında sokaktaki yurttaşlar ve etkinliğe katılan gençlerle de sohbete edip, yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçerken sorun yaşayıp yaşamadıklarını da sordu.

Yayaya öncelik vermeyene ceza gelecek
Kaymakam Yönden ve trafik polisleri tarafından sürücülere dağıtılan broşürde, 'Görevl kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretleri ve levhalarına belirlenmiş kavraş giriş-çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlayıhız. Yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durark il geçiş hakkını veriniz. Bu kurullara uymayanlara karayolları Trafik Kanununun 74. maddesi gereğince trafik idari para cezı ygulanacaktır' ifadesine yer verildi.
Uygulamaya ilişkin İskenderun Kaymakamlığından yapılan bilgilendirmede de şunlara yşer verildi: “Karayolları Trafik Kanunu´nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklik ile artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş; kavşak giriş ve çıkışlarındaş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından ´Öncelik hayatın, öncelik yayanın´ sloganıyla 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde yıl boyu devam edecek farkındalık faaliyetleri yapılması kararlaştırılmıştır. Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetleri başlatıldı ve etkin bir farkındalık sağlanacak.'


Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00